Waasland-Beveren heeft een puntje over gehouden aan de altijd lastige thuiswedstrijd tegen Sporting Charleroi, maar de zo broodnodige eerste overwinning van het seizoen is er niet gekomen. Zoals bij elke wedstrijd tot nu toe had Yannick Ferrera zijn team weer grondig door mekaar gegooid en ook al kwamen sommige van die opstellingen eerder voor, het blijft aanvankelijk zoeken voor de spelers naar de juiste posities en in een team zonder het minste vertrouwen levert dat vaak de meest chaotische toestanden op. Zo'n staaltje van verdedigende onkunde van onder meer Massop en Caufriez lag met de 20ste minut in zicht aan de basis van een weliswaar knappe hakbalgoal van de bezoekers. Geen twee minuten later was de partij zo goed als beslist, maar de dwarslat redde het vel van onze coach. W-B was in die eerste helft nergens en de Waalse portier had voor hetzelfde geld een avondje uit met vrouw en kinderen kunnen plannen, overigens net zoals de supporters van Waasland-Beveren.

Zou een klein manneke hard op tafel kunnen slaan ? Ik denk het wel, want het moet er gestoven hebben aan de rust, weliswaar kort maar krachtig, want Yannick zat al heel snel en schijnbaar ontspannen terug op zijn bank. Van meet-af-aan tapte een licht gewijzigd W-B (Forte kwam Keita vervangen waardoor Jubitana zijn vertrouwde positie weer kon innemen) in die tweede helft uit een hee ander vatje. Plots was er wel honger naar de bal en de zestien van de tegenstander en het werd daarbij geholpen door de Zebra's zelf die omstreeks de 50ste minuut met een mannetje minder verder moesten na fut op Boljevic. Uit de daaropvolgende vrijschop maakte Ampomah met een gelukje gelijk, een doelpunt vergelijkbaar met de goal van de nederlaag die Club Brugge slikte tegen Dortmund in de slotfase afgelopen dinsdag.

W-B was nu los en ging op zoek naar de 2-1, maar op de cruciale momenten werden in de zone van de waarheid, zoals zo dikwijls, verkeerde keuzes gemaakt. Veel balbezit en dito goeie wil, maar Penneteau hoefde amper de handen uit de mouwen te steken. Ze zijn nu al met 2, de mannen van wie men het gevoel heeft dat zij nooit een goal zullen maken, want alhoewel het nog vroeg is, lijken Forte en Vellios op dat vlak mekaar gevonden te hebben. Toegegeven, zij worden nauwelijks aangespeeld (laat staan goed aangespeeld), maar slagen er evenmin in om zich verdienstelijk voor het elftal te maken. In de blessuretijd kreeg de pas ingevallen Perbet ook nog rood, maar die uitsluiting kwam te laat om verdere averij op te lopen voor de bzoekers.

Gezien de puntendeing op Daknam tussen Lokeren en Moeskroen had W-B voor de zoveelste keer dit seizoen goeie zaakjes kunnen doen en een ongeschreven wet in het voetbal leert dat dit een zorgelijke evolutie is. Op naar de degradatietopper van volgende week in Moeskroen ! Lees ierna het volledige wedstrijdverslag van Martijn De Jonge, afkmstig van de website van Waasland-Beveren.

Patrick Van Wesemael.

WAASLAND-BEVEREN EN CHARLEROI DELEN DE PUNTEN

Waasland-Beveren en Charleroi hebben de punten verdeeld. Het werd 1-1 op de Freethiel. De bezoekers kwamen op voorsprong in de eerste helft, Ampomah maakte gelijk voor geel-blauw in de tweede helft.
Waasland-Beveren begon slap aan de partij, toch was de eerste kans voor geel-blauw. Een voorzet van Nana Opoku Ampomah werd in hoekschop verwerkt. Na nog geen twintig minuten kwam Charleroi op voorsprong. Na slap verdedigen kon Osimheim knap met de hak binnenwerken: 0-1. Waasland-Beveren trachtte te reageren, maar vond geen antwoord op de druk van de Zebra’s. Rusten na een bijna kansloze eerste helft.
Na de pauze kwam er een ander Waasland-Beveren uit de kleedkamers. Na nog geen twee minuten trachtte Ampomah Penneteau te verschalken met een listig lobje, maar de bal ging net naast. Een minuut later ging Ilalmaharitra over de bal vol op het been van Boljevic. Verboomen zag het goed en gaf terecht rood. De vrije trap die daarop volgde, was meteen succesvol. De bal kwam uiteindelijk bij Ampomah terecht die de bal, via de lat, in doel verlengde. Waasland-Beveren speelde meer aanvallend en stuitte zo automatisch op enkele scherpe counters van de bezoekers. Vukotic, Roef en Caufriez brachten telkens redding. Veel goede wil, enkele goede voorzetten, enkele afstandsschoten, maar geen doelpunten meer voor geel-blauw. Vlak voor het einde kreeg ook invaller Perbet rood bij de bezoekers na opnieuw een reactie.

Opstelling Waasland-Beveren:
Roef, Massop, Boljevic, Jubitana (86' Badibanga), Keita (46' Forte), Ampomah, Caufriez, Abdullah, Vukotic, Vellios, Schryvers (74' Vanzo)
Opstelling Sporting Charleroi:
Penneteau, Martos, Niane (67' Gholizadeh), Diandy, Benavente, Marinos, Dessoleil, Fortuna, Ilaimaharitra, Osimhen, Bruno
Gele kaarten:
35' Massop (fout), 45' Marinos (fout), 86' Vellios (fout)
Rode kaarten:
47' Ilaimaharitra (fout), 90' Perbet (natrappen)