StatisticsCounter Nieuws Gele ditjes, blauwe datjes archief

Top 40 Fichebak oud-spelers SK Beveren

freethielsprokkels FREETHIELSPROKKELS.

* Weekendsprokkels.
Vanavond is er bekervoetbal en omdat tegenstander Mandel United Ingelmunster niet aan enkele voorwaarden kan voldoen waaronder lichtsterkte en aantal zitplaatsen, gaat deze wedstrijd door op de Freethiel. We hebben er na 8 speeldagen niet de minste aanleiding toe, maar het grootste gevaar vanavond kan alleen van Waasland-Beveren zelf komen door onderschatting. Gisteren kregen jullie in de Gele Ditjes, Blauwe Datjes van Rudy Beck een schitterende bekerbijdrage waarin hij ons laat kennis maken met onze opponent van vanavond om 20.30 uur. Omdat Rudy zijn bijdrage al op vrijdag bezorgde, kon hij natuurlijk nog niet weten dat Ingelmunster dit weekend 0-0 gelijk speelde op het veld van Dikkelvenne en dat de West-Vlamingen momenteel op een keurige vijfde plaats staan in de rangschikking met 8 punten uit 4 wedstrijden.
Tegen Charleroi viel de publieke opkomst al flink tegen en we moeten vrezen dat, gekoppeld aan de bescheiden aantrekkingskracht van de Croky Cup, straks geen 1000 fans de weg naar de Freethiel zullen vinden. En toch ! Ik ken er eentje die zaterdagavond na W-B - Charleroi smilend opmerkte dat hij zeker zou komen dinsdag om de eerste overwinning van W-B niet te missen. Hij moet daarna volgens mij nog een uurtje rijden en het is te hopen voor hem dat er geen verlengingen volgen, want gelijke spelen en de Freethiel, dat zijn dikke vrienden dit seizoen.
In theorie "kunnen" dit soort wedstrijden nuttig zijn om bv. in het geval van onze spitsen vertrouwen te tanken, maar deze mening heeft ook een gevaarlijke tegenhanger. Wanneer zij de lijn van de competitie doortrekken, krijgt hun al broze vertrouwen een bijkomende, wie weet fatale, dreun.
En hier gaan we weer : ik heb mij al vaker minder positief uitgelaten over het scorend vermogen van Forte en Vellios (deze laatste is er pas), maar veel kansen missen doen zij ook niet, alhoewel Apostolos tegen Charleroi in de tweede helft een ferme miskleum demonstreerde. Kan er een voetbalkenner mij laten weten of die gasten inderdaad onbekwaam zijn voor het niveau Jupiler Pro League, hetzij onmogelijk tot beter in staat zijn vanwege geen of gebrekkige aanvoer vanuit het middenveld of beiden ? Maar het zou onterecht zijn aanval en middenveld op de korrel te nemen zonder het verdedigend compartiment in vraag te stellen. Neem Vukotic daar weg en het is een regelrechte ramp en ook Roef zou moeite hebben om dezelfde goeie keeper te blijven die ons dit seizoen al meerdere keren heeft recht gehouden. Geef mij maar Moren of Salquist, Threlkeld en Foulon in de hoop dat middenveld en aanval beter uit de verf zouden komen. En is het geen hoog tijd om vanavond eindelijk Lulic te brengen ? Als ook dit niveau voor hem te hoog gegrepen is moeten we ons grote vragen stellen over een speler die werd aangetrokken in de hoop Morioka een beetje te doen vergeten.
Voor W-B begint straks een zeer belangrijke week, want in het weekend wil Moeskroen graag die rode lantaarn overdragen en een goeie match tegen Ingelmunster is misschien geen garantie, maar kan wel een eerste stap zijn naar het weigeren van het vergiftigd cadeau waarmee Moeskroen sinds de competitiestart aan het leuren is.

We sluiten deze weekendsprokkels af met enkele resultaten van ploegen uit de buurt in de lagere reeksen. In de tweede amateurreeks A is Temse bijzonder goed bezig. De 3-1 winst tegen Duffel is goed voor een tussentijdse tweede plaats. Een reeks lager pakte Bornem een puntje bij het onbekende Termien (1-1). Robby Buyens en co halen 4 op 6 op verplaatsing, maar in het eigen Breeven blijft het puntenloos.
Yellow Blue heeft in de derde provinciale Oost-Vlaanderen zijn draai gevonden. Het won met 2-4 bij Meerdonk. Het liep eerst uit tot 0-3, zag de thuisploeg terugkomen tot 2-3, maar nam alle twijfels weg met een vierde doelpunt, goed voor de leidersplaats. Volgend weekend komt Gerda naar de Freethiel en dat is in hetzelfde bedje ziek als W-B, want het kon dit seizoen nog geen kennis maken met een overwinning.

PVW.