StatisticsCounter Nieuws Gele ditjes, blauwe datjes archief

Top 40 Fichebak oud-spelers SK Beveren

nabeschouwing.jpg IN BEVEREN GING HET LICHT DINSDAG AL UIT.

Mandel United verdiend naar volgende ronde Croky Cup.
Het leek dinsdagavond alsof men niet tot november heeft gewacht om met het onderhoud aan de kernreactor van Doel3 te beginnen. De spelers van Waasland-Beveren moeten dringend overwegen een andere energieleverancier te zoeken, want het vertoon dat zij tegen de amateurs Mandel United Ingelmunster brachten, was ronduit beschamend en vernederend. Geen moment was te zien wie de profs en wie de amateurs waren. Het leek wel een werkweigering van de Beverse spelers en technische staf.

Veel ongeloof en verontwaardiging voor aanvang van de wedstrijd bij de supporters toen uit de opstelling van W-B bleek dat geen enkele speler die zaterdagavond tegen Charleroi aan de aftrap verscheen, tegen Mandel United in de basis stond. Elf nieuwe jongens dus en wat mij betreft een compleet misplaatste arogantie en onderschatting ten opzichte van de tegenstander. Onbegrijpelijk ook voor een club waarvan de zogezegde basisploeg als enige in de JPL tot nu toe nog niet kon winnen. Dat in dit totaal nieuw elftal bij de aftrap geen plaats was voor hetzij Karlo Lulic of Daan Heymamsals nr10 is een pure schande en zoals ik het aanvoel een dwingend signaal van de coach om hem liever vandaag dan morgen te ontslaan. Op een gegeven moment had ik datzelfde gevoel met Sven Vermant naar het einde van play-off II toe afgelopen seizoen toen hij opstellingen uit de hoge hoed toverde waarvan bestuur en supporters de zin met de beste wil van de wereld niet inzagen.

De kersverse trainer van Moeskroen Storck hield het al na 35 minuten voor bekeken omdat hij zich, net als de aanwezige supporters van W-B, in de zak voelde gezet, want waarschijnlijk zal zaterdag in Moeskroen bij het begin geen enkele speler aan de aftrap verschijnen die tegen Mandel United begon. Zou dit een bewust (achteraf bekeken duur betaald) spelletje zand in de ogen strooien zijn geweest van onze coach ? Of dachten zijn spelers dat dit weer een oefenmatchke was zoals de laatste weken op dinsdag wel vaker gebeurt voor de spelers die in het weekend zijn afgevallen. Of was het misschien de bedoeling om vanaf nu de focus volledig op de competitie te kunnen houden ?

Er werd natuurlijk nog gevoetbald dinsdagavond, vooral dan door de mannen van Mandel United die op het kwartier via de bedrijvige De Oliviera (ex-speler van Cercle en Bornem) op 0-1 kwamen en in de 39ste minuut de basis lagen van een verdiende overwinning via Beyens, tevens de ruststand.

Het enige vermeldenswaardige wapenfeit van W-B in een troosteloze eerste helft was een kopbal over van Ndao.

Het moet zijn dat er tijdens de rust in de kleedkamer van W-B iemand geen zin meer had om verder te doen, want Karlo Lulic kreeg zowaar een kans om zijn debut te maken in een officiële wedstrijd voor Waasland-Beveren. Omdat het geen enkele zin heeft iemand zijn prestatie te beoordelen in een zwalpend en als los zand aan mekaar hangend team, ga ik dat dus ook niet doen voor Karlo en Gamboa die eveneens zijn eerste minuten maakte in het shirt van W-B tijdens een wedstrijd met inzet. Waasland-Beveren probeerde het wel na de pauze, maar meer dan een drietal goeie passen geven na mekaar was te veel gevraagd. In de 69ste minuut scoorde Salquist uit de rebound de aansluitingstreffer, maar zelfs die opsteker voelde niet aan als, nu kan het nog en dat zegt voldoende over het niveau wat W-B dinsdagavond haalde.

Het gebeurt elk jaar wel dat een ploeg uit de JPL de tweede ronde van het bekertornooi niet haalt (behalve vorig seizoen, want dan gingen alle teams door), maar op eigen terrein en op deze manier worden uitgeschakeld, daar past maar één woord voor, SCHANDALIG. W-B laat een unieke kans liggen om in een wat zich als een zeer lastig seizoen aankondigt, via de beker een stuk publiciteit te compenseren.

Patrick Van Wesemael.