StatisticsCounter Nieuws Gele ditjes, blauwe datjes archief

Top 40 Fichebak oud-spelers SK Beveren

logoWB KATER BEKERWEDSTRIJD DOORSPOELEN MET EEN EERSTE ZEGE.

Verzacht de uitschakeling van landskampioen Brugge, bekerwinnaar Standard, Anderlecht, Cercle en Antwerp de pijn van Mandel United ? Natuurlijk niet ! We zouden het zelfs (en dat is het ook) als een gemiste kans kunnen beschouwen nu deze ploegen vroegtijdig het bekertornooi hebben verlaten.

De focus kan dus vanaf nu voor 100 procent op de competitie worden gericht en dat zal nodig zijn ook, te beginnen morgen zaterdag met een wedstrijd van kapitaal belang op Le Canonnier.

Het belang van een overwinning : qua doelsaldo en punten in de rangschikking ontlopen Moeskroen en W-B mekaar nauwelijks. Voor de Waaslanders is dat -5, voor de Henegouwers -7.

Opmerkelijk is het grote verschil in het aantal nederlagen (3 voor W-B en dubbel zoveel voor Moeskroen), maar in de rangschikking levert dat slechts één puntje bonus op voor de Waaslanders. Moeskroen heeft dus de schade weten te beperken tot 1 puntje dankzij die ene overwinning van 2 weken geleden thuis tegen Kortrijk. Of het belang van een overwinnng nog moet worden onderstreept ?

Sinds het aanstellen van de Duitser Storck heeft Moeskroen een metamorfose ondergaan. Kortrijk minimaliseerde de winst van Excelsior door te stellen dat het een zwakke wedstrijd speelde in Moeskroen, maar dat had wellicht alles te maken met de trainerswissel aldaar en de tactische bijsturing. Het voorbije weekend liet Moeskroen zijn eerste overwinnng volgen door een knap gelijkspel op Daknam en dus 4 op 6. Van een betrouwbare Lokerse supportersbron vernam ik dat Moeskroen voetballend een heel goeie indruk maakte in Lokeren, maar ik laat nog onderzoeken of die informatie werd verspreid met de bedoeling de buren uit Beveren schrik aan te jagen, dan wel om de eigen lichte teleurstelling enigszins te vergoelijken. Feit is dat Moeskroen onherkenbaar beter is geworden na de trainerswissel en dat het (en dat is vreemd voor een rode lantaarn, maar niet voor wie W-B dit seizoen aan het werk zag) de thuisploeg morgenavond als favoriet aan de partij begint.

Er is maar een manier voor W-B om de bekerkater van afgelopen dinsdag door te spoelen en dat is met een eerste driepunter te scoren in en tegen Moeskroen. Ondanks het terechte negativisme van de voorbije weken met dinsdag een ongekend dieptepunt tegen Mandel United, zijn er toch enkele zaken die in het voordeel van W-B "kunnen" spreken en dan heb ik het niet over het bescheiden verschil in doelsaldo. Moeskroen is een ploeg die W-B de laatste jaren wel ligt, maar successen uit het verleden vormen uiteraard niet de minste garantie voor het heden. Dit heden leert ons dat W-B uit zijn 8 gespeelde matchen tot nu toe nog geen enkele overwinning kon puren en dan is het niet evident een driepunter te verwachten (wel te verhopen uiteraard) bij een rechtstreekse concurrent die net de smaak te pakken heeft.

Op het forum zou onlangs verschenen zijn dat W-B al 30 matchen op een overwinning wacht (31 met de bekeruitschakeling van dinsdag meegerekend), maar volgens mij klopt dat niet helemaal aangezien W-B in play-off II thuis tegen Moeskroen met 3-2 heeft gewonnen en er was ook de memorabele winst op de Bosuil (1-2). Met wat goede wil kom ik aan 2, misschien 3 overwinningen op 30 wedstrijden (een volledige reguliere competitie) en probeer dat maar eens te verkopen aan je supporters en sponsers ? Duwt Moeskroen W-B nog wat dieper in de miserie of staan de mannen van Yannick Ferrera eindelijk een keer op ? Het antwoord op deze prangende vraag komt er zeker morgenavond omstreeks 22 uur.

Patrick Van Wesemael.