StatisticsCounter Nieuws Gele ditjes, blauwe datjes archief

Top 40 Fichebak oud-spelers SK Beveren

freethielsprokkels FREETHIELSPROKKELS.

* Te weinig ambitie of onvoldoende interesse van investeerders ?
Het is pas eind september en voor de supporters van Waasland-Beveren lijkt het nu al een uitgemaakte zaak dat een plaats bij de top10 in het eindklassement geen optie meer is.
Meer zelfs, we hadden het uiteraard liever totaal anders gezien, maar wanneer Waasland-Beveren deze avond het cruciale duel verliest in Moeskroen, neemt het met zekerheid de rode lantaarn over van datzelfde Moeskroen en zie dat rotding dan maar eens kwijt te geraken. Natuurlijk is het nog redelijk vroeg om paniekvoetbal te spelen, maar in de wetenschap dat W-B vorig seizoen een schitterende eerste ronde speelde en uiteindelijk nog in de kelder van het klassement eindigde, vraagt een mens zich af hoe zonder kleerscheuren uit deze stilaan benarde situatie te komen. Om de omschrijving van een websitebezoeker te gebruiken : het gevaar moet uitsluitend van Ampomah of Boljevic komen, de spitsen zijn onbereikbaar, het middenveld heeft geen scorend vermogen en de lankverdedigers zorgen sporadisch voor gevaar. Wat een contrast met vorig jaar !

De vraag die mij al lang bezig houdt is : heeft het bestuur wel voldoende ambitie om het telkens vooropgestelde stappenplan te realiseren, of is er uitgerekend een gebrek aan investeerders om die ambitie en die plannen waar te maken ? Het verontrust mij dat, om er maar enkele te noemen, ploegen als STVV en Lokeren financiële toekomstplannen maken om een stevige sportieve basis neer te zetten, maar op dat vlak blijft het naar mijn gevoel te lang stil in Beveren.
Waarom hebben we zo weinig gedaan met het voorbije boerejaar, want nu komt het over alsof dat een toevalstreffer was, terwijl bij de supporters de overtuiging groeide dat voor het eerst in het bestaan van Waasland-Beveren de daad bij het woord werd gevoegd om een degelijke middenmotor te worden. Zulte-Waregem ondervindt dat een keer een minder jaar (en dat kunnen er soms ook een paar zijn) part of the game is voor ploegen met beperkte financiële mogelijkheden, maar in het geval van W-B moeten we vaststellen dat één zwaluw (de eerste helft van vorig seizoen) de lente niet maakt.

Ik moet regelmatig terugdenken aan de hoopgevende woorden van onze voorzitter toen die vorig jaar vertelde dat W-B met zijn propagandavoetbal "sexy" was en spelers daardoor gemakkelijker overtuigd konden worden om naar de Freethiel af te zakken. Wat zou daar nu nog van overblijven ? En om bij de geciteerde ploegen van daarjuist te blijven, waar Lokeren nog vrij fors investeert in enkele nieuwkomers en STVV zijn sterkhouders in de bloemetjes, maar niet in het uitstalraam zet, merk ik daar wel een verschil met W-B waar na 5 goeie matchen vorig seizoen al het waanzinnig bedrag van 10 miljoen op het hoofd van Morioka werd geplakt en dat terwijl Gano een paar maanden voordien de kas al onverwachts flink had gespijsd. Akkoord, prima gedaan om Roef, Ampomah en Boljevic te verlengen, maar wie ambitie heeft om een woordje mee te praten in de JPL, moet beseffen dat met maximum een viertal spelers die de middelmaat overstijgen, een rol van betekenis niet is weggelegd. Zo kon op de valreep Joachim Van Damme die kort daarvoor een verbeterd contract had gekregen, alsnog vertrekken onder het motto : "maakt geen progressie meer en zit op zijn limieten te voetballen", maar zonder van Joachim een wereldvoetballer te maken, ik maak me sterk dat er nu meerdere jongens in de ploeg staan wiens limieten lager liggen.
Indien een gebrek aan voldoende middelen (versta investeerders) de voornaamste oorzaak is dat men op deze ontwikkeling geen antwoord kan bieden, wordt het de hoogste tijd om daaruit de gepaste,hoe hard die ook zijn, concluzies te trekken, want jaren na mekaar in een kelder doorbrengen eist een onvermijdelijke zware tol.

PVW.