Waasland-Beveren heeft zaterdagavond in Moeskroen een volwassen wedstrijd gespeeld en verdiend de eerste driepunter mee naar Beveren genomen. Moeskroen dat nochtans sterk aan de partij begon werd in het eigen Le Canonnier met droge 0-3 cijfers afgetroefd.

Zelfs de betere ploegen hebben al eens een tikkeltje meeval nodig en dat was met W-B zaterdagavond niet anders. Vroeg in de wedstrijd werd Davy Roef bij een 0-0 tussenstand gered door de dwarslat die in de weg lag op een trap van Ducenne en bij een 0-1 voorsprong voor de bezoekers stopte Davy Roef een penalty van kapitein Mohamed.

Geluk moet men afdwingen zegt een oude voetbalwijsheid en dat deed Waasland-Beveren gisterenavond in Moeskroen. W-B kwam met 11 nieuwe namen in vergelijking met de bekerschande van dinsdag tegen Mandel United. Vellios kreeg het vertrouwen van Ferrera, Forte zat op de bank. De Griek bedankte zijn coach voor dat vertrouwne met de 0-1 in de elfde minuut na knap voorbereidend werk van uitblinker Aleksandar Boljevic. Deze laatste zou aan de rust echter uitvallen met een blessure waardoor W-B in de tweede helft aanvallend minder goed voor de dag kwam. Boljevic ging zoals we hem kennen zelf ook enkele keren voor eigen succes, maar hij lag ook aan de basis van de bevrijdende 0-2 in de 39ste minuut die in twee tijden werd binnen gewerkt door Jur Schrijvers.

De tweede helft had langs beide zijden minder in petto. Moeskroen probeerde het wel, maar W-B controleerde rustig de partij en zette de kroon op het werk met een wereldgoal van wie anders dan Nana Opoku Ampomah die vanop 40 meter keeper Butez van Moeskroen met een onwaarschijnlijke lob te grazen nam. Weg alle twijfels over een mogelijke terugkeer van de rode lantaarn en binnen eerste en levensbelangrijke overwinnng, want dat zijn die tegen concurrenten altijd. De vooropgestelde 7 op 9 was iets te hoog gegrepen, maar de 5 op 9 met inbegrepen de uitzege in Moeskroen is er eentje van goudwaarde. W-B doet in de rangschikking een schitterende zaak, maar één zwaluw maakt de lente niet. Met volgende zaterdag om 20.30 uur de komst van Gert Verheyen en zijn Oostende naar de Freethiel krijgen de mannen van de geplaagde Yannick Ferrera de kans om ditmaal de interlandbreak in te gaan met een positief resultaat. De bekeruitschakeling tegen Mandel United is hiermee niet uitgewist, maar hopelijk is de eeerste stap gezet naar een minder uitzichtloos klassement. Wat ben ik ontzettend benieuwd naar welke impact dit resultaat zal hebben op het vertrouwen van de spelers met het oog op de komende duels.

Lees hierna het wedstrijdverslag van Martijn De Jonge afkomstig van de website van Waasland-Beveren.

W-B WINT OVERTUIGEND OP MOESKROEN MET 0-3

Onze Leeuwen kunnen opnieuw winnen! Geel-blauw won zonet met 0-3 van Moeskroen. Vellios, Schryvers en Ampomah scoorden voor onze Leeuwen!
De eerste helft begon voorzichtig aan beide kanten. Ook de zuiverheid in de passing ontbrak aanvankelijk. Het eerste gevaar kwam van de thuisploeg. Bakic bezorgde Davy Roef problemen met een zwabberbal. In de herneming kopt Dussunne op de dwarsligger. Aan de overkant was een handvol minuten wel meteen raak.
Aleksandar Boljevic met een goede actie en dito voorzet. Apostolos Vellios liep goed in een buffelde de bal tegen de netten. Eerste doelpunt van onze Griek, meteen een heel belangrijk. Een kwartier later luidde een slechte inspeelpass een counter van de thuisploeg in. Milan Massop leek goed te verdedigen, maar VAR Delferière oordeelde daar anders over. Hij raadde scheidsrechter Put aan om naar het scherm te kijken en een elfmeter te geven, dat deed de ref ook. Davy Roef toonde echter dat we ook deze week op hem konden rekenen en bracht redding. Op het halfuur kon Boljevic aanleggen, maar hij zag zijn schot afwijken op (de hand?) van een Henegouwse verdediger. Het overleg tussen VAR en scheids leverde hier niets op. Met nog vijf minuten op de klok kon Jur Schryvers geel-blauw op rozen zetten. De verdediger infiltreerde goed en na wat geharrewar kon hij ook de dubbele voorsprong op het bord zetten. 0-2 was ook de ruststand.
Na de rust kwam Daam Foulon in de ploeg en bleef Boljevic binnen. Het spelniveau zakte, maar W-B bleef knokken in organisatie. Het enige wapenfeit in de tweede periode was een nieuw doelpunt van Waasland-Beveren, én wat voor één. Ampomah zag Butez uit zijn doel staan en lobte hem vanop zo'n 35 meter in doel. Wondermooi doelpunt van onze Ghanees. W-B speelde de wedstrijd volwassen uit. De eerste driepunter is binnen!