* Alles voor het resultaat.
De kogel is door de kerk. Bij rechtstreeks concurrent Moeskroen boekte W-B zijn eerste ovewinning van het seizoen en het deed daarmee eindelijk goede zaken in het klassement. De winst was verdiend, maar toegegeven, de kopbal van Dussenne op de deklat en de door Roef gestopte strafschop hadden vroeg in de wedstrijd de match een ander verloop kunnen geven.
Maar het mag ook een keer meezitten, want het gehunker van Yannick Ferrera naar die eerste driepunter van het seizoen sneed door merg en been. Door die wanhoop gedreven verkoos Yannick om aan de rust de meest dreigende speler van W-B (Boljevic) die overigens de 0-1 op een presenteerbladje had aangeboden aan Vellios, van het veld te halen en Daam Foulon in de ploeg te droppen. Niet omdat Aleksandar geblesseerd was zoals ik aanvankelijk dacht, maar om te anticiperen op een nakende dubbele wissel van Storck bij Moeskroen. Een winnende coach heeft altijd gelijk, maar persoonlijk vond ik dat er halverwege niet de minste aanleiding was om te wisselen of zich aan te passen aan de tegenstander met een 0-2 voorsprong. Heeft Ferrera een andere mening over de voetbalwijsheid die stelt dat de aanval de beste verdediging is ?
Nu ja, ik kan er mij iets bij voorstellen dat het nog steeds zoeken naar de eerste overwinning met bijna een derde van het seizoen achter de rug, verlammend gaat werken bij een coach en in dat opzicht gunnen we Yannick (en uiteraard de supporters) dit succes in Moeskroen, maar om een in die eerste helft goed draaiend W-B aanvallend te verzwakken om defensief bij te sturen tegen een elftal dat na acht en een halve wedstrijd slechts 3 doelpunten had gemaakt, daarmee had onze coach voor hetzelfde geld ook de problemen op zich kunnen afroepen indien er toch een vroege aansluitingstreffer was gevallen en er geen Boljevic meer was om gevaar te stichten.
Anderzijds heeft Yannick al eerder verklaard dat in deze fase en met een totaal nieuwe spelersgroep het pakken van punten een absolute prioriteit is en voorlopig ondergeschikt aan het academische en of hij gelijk heeft !

* Voetbal in de lagere reeksen.
Yellow Blue heeft zaterdag een moeizaam bevochten overwinning behaald tegen hekkensluiter Gerda Waasland. De enige goal viel pas in de 89ste minuut op strafschop. YB heeft nu 2 punten voorsprong in de rangschikking en mag die volgend weekend gaan vededigen in Melsele dat momenteel 5 punten minder telt dan Yellow Blue.
In de derde amateurreeks B heeft Bornem de smaak te pakken. De mannnen van Robby Buyens wonnen zondag met het kleinste verschil van Zwarte Leeuw.