StatisticsCounter Nieuws Gele ditjes, blauwe datjes archief

Top 40 Fichebak oud-spelers SK Beveren

freethielsprokkels FREETHIELSPROKKELS.

* Zin om eens in de pen te kruipen ?
Na de thuiswedstrijd tegen Oostende volgt er een nieuwe interlandbreak. Het is een toeval, maar van die gelegenheid maken onze webmaster Iris en ikzelf gebruik om hopelijk een weekje van de Spaanse zon te genieten. Omdat deze trip wordt gemaakt met het vliegtuig en niet zoals gewoonlijk met de auto, zal het lastiger zijn mijn braillespullen mee te nemen om van daaruit de website van de Freethielvrienden in dezelfde mate te bevoorraden als normaal. Helemaal laten kan ik dat natuurlijk niet, maar toch deze warme oproep. Wie denkt een bijdrage te kunnen leveren in de vorm van een artikel, hetzij zelf gemaakt, hetzij ergens gevonden, mail het gerust door naar info@freethielvrienden.be en we zullen zeker overwegen dit online te zetten indien de inhoud zich situeert op het dagelijks terrein van de website van de Freethielvrienden Bornem.
We kijken er alvast naar uit !

* Bevers getint nieuws van bij onze Noorderburen.
En alsof Rudi De Jonghe mijn warme oproep voelde aankomen : hierna volgt alweer een fijne bijdrage van Rudi over zijn en natuurlijk ondertussen ook wel een beetje ons geliefde Hoek.
Trouwens, bij de thuiswedstrijden van Waasland-Beveren zijn regelmatig enkele mensen van Hoek aanwezig in het Themacafé. Met dank aan Rudi voor zijn gewaardeerde bijdrage.

PVW.

Na 6 matchen draait het Zeeuws-Vlaamse Hoek mee in de DERDE DIVISIE in Nederland.

Na toppers tegen Noordwijk uit (1-1) en ongeslagen leider Quick Boys (3-3), staat Hoek op 3 punten van de leiders.
Je wint moeilijk van Hoek, maar verliest ook zelden met grote cijfers.

Dit seizoen staan slechts 3 Belgen in de basis (tegenover 9 vorig seizoen) : Jordi De Jonghe,Zinho Chergui (beiden ex-KSK Beveren) en Rik Impens.
Ook Fabian Wilson bracht zijn jeugdopleiding door op de Freethiel én is Zeeuws voetballer van het jaar 2018. Na familiale omstandigheden moet Sidy Ceesay zich voorlopig tevreden stellen met een plaats op de bank.

Toevallig (of net niet ?) zijn bovenvermelde spelers allen sleutelpionnen in het team van Dennis De Nooijer.
De thuispartijen worden gemiddeld gespeeld voor 1000 betalenden (7 euro voor tribune), in een dorp waar 3000 mensen wonen.

Afgelopen zaterdag was het weer zo'n partij , die je meestal alleen bij Hoek kan zien...Thuisspeler Lionel Fitsch raakte de bal vol op de wreef bij een 30 meter-terugspeelbal op doelman Jordi De Jonghe en verdween uiteraard spectaculair in zijn doel....Dat doelpunt werd opgepikt door oa Braziliaanse media...
In die wedstrijd (zie verslag onderstaand) scoorde Wilson zeer knap de 2-2,om in de 92ste minuut nog een 2* strafschop ttegen te krijgen (2-3)...Quick Boys dacht zonder puntenverlies naar Katwijk terug te kunnen keren, maar in de 94ste minuut scoorde aanvoerder Vandepitte alsnog de verdiende 3-3.
Iedereen kan van iedereen winnen, al is het eerste objectief 'gewoon' in deze reeks blijven.

https://www.omroepzeeland.nl/nieuws/108474/Hoek-en-Quick-Boys-delen-de-punten-in-spektakelstuk

https://www.omroepzeeland.nl/media/51084/Defensief-Hoek-houdt-stand-in-Noordwijk

https://www.omroepzeeland.nl/media/51081/Tevreden-gezichten-bij-Hoek-na-het-gelijkspel-in-Noordwijk