StatisticsCounter Nieuws Gele ditjes, blauwe datjes archief

Top 40 Fichebak oud-spelers SK Beveren

logoWB WIE IS DE ECHTE NR1 OP DE BANK ?

Op speeldag 10 staan morgenavond Waasland-Beveren en Oostende tegenover mekaar en de Freethiel is het décor. Sowieso een interessant duel omdat de supporters van W-B vurig hopen op de bevestiging van een degelijke prestatie op het veld van hekkensluiter Moeskroen, maar ook tegenstander Oostende moet aan de bak na de eerder teleurstellende 1-3 in de Versluys-Arena tegen Standard.

Het duel W-B - Oostende is ook de confrontatie tussen enerzijds Yannick Ferrera en anderzijds Gert Verheyen en laat deze laatste nu juist de nr1 kandidaat zijn geweest om aan het begin van dit seizoen Sven Vermant op te volgen. Voorzitter Huyck heeft nooit onder stoelen of banken gestoken dat Gert al werd gepolst om opvolger te worden van Philippe Clement, maar eerst werd W-B afgewimpeld met het excuus dat Verheyen ambitie had om bij de KBVB promotie te maken en daarna hebben ongetwijfeld de Euro-biljetten en uitgebreidere sportieve mogelijkheden meegespeeld om voor KVO te kiezen.


W-B boekte nog net in september zijn eerste overwinning van het seizoen. Na een ietwat moeizame start werd het uiteindelijk een vlotte 0-3 op Le Canonnier en plots zag de sportieve wereld er een heel stuk rooskleuriger uit. Op de eerste twintig minuten na werd er weinig weggegeven, Roef pakte nog maar eens een strafschop, Jur Schryvers maakte zijn eerste competitiedoelpunt voor W-B en dat deed ook Apostolos Vellios, maar de kers op de taart was voor Nana Opoku Ampomah met een meesterlijke lob over een afstand van 40 meter. Meerdere lichtpuntjes dus, maar met alle respect voor de tegenstander van afgelopen zaterdag, Moeskroen maakte zeker geen oveweldigende indruk en is niet toevallig drager van de rode lantaarn. De prestatie van W-B vraagt dus om bevestiging en mocht die er komen tegen Oostende in de vorm van een driepunter, dan is de zwakke start grotendeels gecompenseerd en mag Yannick Ferrera zich voorzichtig de eerste credits toeëigenen gezien de eerder bescheiden kwaliteit waarmee hij het moet stellen. Na een eerste uitzege is het begin oktober trouwens de hoogste tijd om aan een eerste thuisoverwinnng te denken. Oostende is dan geen onhaalbare kaart, maar zolang het meeste gevaar van slechts 2 spelers moet komen, vrees ik dat het voor een tegenstander wel meevalt onze sterke wapens te neutraliseren. Aan de andere 7 spelers dus (Roef en Vukotic halen het niveau van Ampomah en Boljevic) om zich bij dit kwartet te voegen.

Patrick Van Wesemael.