Waasland-Beveren en Oostende hebben na een kansenarme wedstrijd de punten broederlijk verdeeld op de Freethiel. De eerste helft was er een om snel te vergeten en eigenlijk ook de tweede. Een onzuiverheid bij Davy Roef in de 51ste minuut liet Canesin toe de bezoekers op voorsprong te zetten, maar een tiental minuten voor tijd maakte de Beverse kapitein Massop na hoekschop de 1-1. Die corner werd getrapt door Boljevic die daarmee aan zijn vijfde assist toe is.
W-B probeerde in de slotfase nog het laken naar zich toe te trekken, maar mocht al bij al tevreden zijn met dit billijk gelijkspel.

Het moet een tijd geleden zijn dat Waasland-Beveren op het hoogste niveau geen enkele van zijn eerste vijf competitiewedstrijden verloor, maar een keer winnen was er spijtig genoeg ook niet bij waardoor de thuisfans met hun overwinningshonger blijven zitten en dat met een derde van de reguliere competitie achter de rug. De neiging ontstaat te denken dat W-B te gemakkelijk tevreden is met een puntendeling, maar na 10 speeldagen mag het duidelijk zijn dat Yannick Ferrera simpelweg onvoldoende kwaliteit heeft om van eigen sterkte uit te gaan, want dat zou genadeloos worden afgestraft. Van die 10 wedstrijden werden er overigens maar 3 verloren (in Gent, Genk en Lokeren) wat op zichzelf met dit matriaal niet eens slecht is, maar een geruststellende kloof slaan naar plaats 16 wordt een werk van lange adem in de wetenschap dat Club Brugge uit en Antwerp thuis onze volgende twee tegenstanders zijn. Gelukkig komt die concurrentie niet enkel van Moeskroen en zijn Lokeren, Waregem en wie weet Eupen zo lief het spelletje degradatiepaniek tot het laatst mee te spelen, maar grijs is dit seizoen wel erg doordringend op de Freethiel.

Positief alvast is dat W-B de interland kan ingaan met een 4 op 6 en daarvoor hadden vooraf heel wat supporters willen tekenen. Lees hierna het wedstrijdverslag afkomstig van de website van Waasland-Beveren en van de hand van Martijn De Jonge.

W-B EN KVO SCOREN ELK EENMAAL OP DE FREETHIEL

Waasland-Beveren heeft opnieuw niet verloren op de Freethiel. Het werd zonet 1-1 tegen KV Oostende. Captain Milan Massop maakte het enige doelpunt voor geel en blauw.
Beide elftallen lasten een uitgebreide studieronde in. De eerste keer opwinding was pas in minuut 23! Aleksandar Boljevic sneed een vrije trap (bijna) perfect aan. Niemand raakte de bal aan, behalve Ondoa, de doelman van de Kustboys. Hij kon in extremis de bal uit zijn doelvlak houden. Veel uitgespeelde kansen waren er niet, integendeel. Beide elftallen dreigden enkel in het middenveld, aan de zestien liep het telkens mis.
Na de pauze kwamen beide elftallen gretiger voor de dag. In minuut 51 was het raak voor KVO. Roef had de nodige moeite met een knal, Canesin profiteerde en tikte het openingsdoelpunt tegen de touwen. Op het uur greep Yannick Ferrera in. Ndao en Verstraete kwamen in de ploeg, Jubitana en Keita namen plaats op de bank. Twintig minuten voor tijd opnieuw opschudding. Ampomah met een harde knal die Ondoa de nodige moeite opleverde. Een handvol minuten later was het wél raak. Boljevic met assist vijf. Hij sneed een hoekschop perfect aan en Milan Massop knikte binnen. De meer dan verdiende gelijkmaker voor geel en blauw. Onze Leeuwen bleven druk zetten en bleven de bal opeisen, maar konden de drie punten niet thuis houden. 1-1 werd de eindstand.