StatisticsCounter Nieuws Gele ditjes, blauwe datjes archief

Top 40 Fichebak oud-spelers SK Beveren

freethielsprokkels FREETHIELSPROKKELS.

* Voorzichtig positivisme na W-B - Oostende.
Zelf kon ik er door omstandigheden niet zijn, maar tot mijn aangename verrassing heb ik zondag een aantal supporters gehoord die de match niet eens zo slecht vonden tegen Oostende. In de zone van de waarheid liep er meestal wel iets fout, maar louter organisatorisch stond er wel een blok. Oostende dat mits winst op de Freethiel de top 6 was binnen geslopen, maakte zeker geen betere indruk dan W-B en dat is op zichzelf een relatief pluspunt. Yannick Ferrera startte nu voor de derde opeenvolgende keer met hetzelfde elftal en dat begint stilaan zijn vruchten af te werpen. Qua spektakelgehalte zal W-B dit seizoen waarschijnlijk zelden hoge ogen gooien, maar wanneer een coach "bijna" het onderste uit de kan haalt bij een elftal verdient dat zeker een compliment.

Afsluiten doe ik met dit op televisie gehoord weetje : Waasland-Beveren heeft op 9 na het jongste elftal van 26 Europese landen. Als men weet dat dit daarenboven een compleet nieuw elftal is waarmee Ferrera aan het seizoen moest beginnen, ziet het er toch naar uit dat onze coach, hoe vaak ik hem de voorbije weken niet kon volgen bij bepaalde keuzes, beetje bij beetje zijn weg heeft gevonden.

* Voetbal in de lagere reeksen.
Yellow Blue heeft zaterdag in de derby op het veld van Melsele 1-1 gelijk gespeeld.
Halverwege was er nog niet gescoord en het waren de bezoekers die de score opende.
YB deelt nu de eerste plaats samen met Sint-Pauwels en Kemzeke. Volgend weekend komt Eksaarde naar de Freethiel en dat telt 4 punten minder in de rangschikking dan het leidend trio.
Bornem had in de derde amateurreeks B wellicht meer gehoopt dan een brilscore als eindstand op bezoek bij Rc Mechelen, maar een puntje op verplaatsing is altijd meegenomen. Tienen staat in deze reeks op kop met 14 punten en de mannen van Robby Buyens volgen op 4 punten en staan op een keurige vijfde plaats in de rangschikking.

PVW.