StatisticsCounter Nieuws Gele ditjes, blauwe datjes archief

Top 40 Fichebak oud-spelers SK Beveren

logoWB IN DE KIJKER : MARTIJN DE JONGE.

Ik ben er nog niet uit of dit een nieuwe rubriek kan worden voor onze website dan wel een eenmalig portret, maar de idee is alvast om mensen die bij of voor Waasland-Beveren werken, wat beter te leren kennen. Martijn De Jonge is er zo eentje. Een stille maar harde werker wiens gezicht en stem we zonder twijfel herkennen van zijn vele interviews en wedstrijdverslagen op de website van Waasland- Beveren, maar wat mogen we nog meer weten van onze pers- en communicatieverantwoordelijke ?
Martijn : "Ik ben zondag 30 september 25 jaar geworden en afkomstig van Oosterzele, gelegen tussen Zottegem en Merelbeke in de provincie Oost-Vlaanderen. In het kader van mijn studies journalistiek aan de Artevelde Hogeschool Gent ben ik in januari 2015 bij Waasland-Beveren begonnen. De hogeschool stelde een aantal stageplaatsen voor, maar ik ben zelf ook actief op zoek gegaan en op die manier bij Waasland-Beveren beland. Niet zo evident, want van mijn woonplaats in Oosterzele tot in Beveren spreken we toch al vlug over een zeventigtal kilometer.
Die stage eindigde in mei, maar in juli en augustus kon ik opnieuw aan de slag als vakantiewerker. In november van dat jaar werd mij vaste tewerkstelling aangeboden, eerst als ticketingmedewerker, vervolgens als ticketingverantwoordelijke en sinds augustus 2016 werd daar pers- en communicatie aan toegevoegd. Ondertussen is het gedeelte ticketing weggevallen en de job van teammanager met ingang van dit seizoen in de plaats gekomen.
De toenmalige persverantwoordelijke Ward Callens was mijn stagebegeleider en van hem heb ik ontzettend veel opgestoken. Ik genoot van Ward enorm grote betrokkenheid en ben hem daar bijzonder dankbaar voor. Dankzij hem en door toedoen van mijn engagement heb ik na de stage en de vakantiejob een vast contract gekregen.
Ik ben een voetbalbeest en ben nog steeds actief op een lager niveau als keeper bij derde provincialer FCE Moortsele. Ik heb de studies journalistiek destijds aangevat met stiekem in het achterhoofd de hoop een betrekking als deze te vinden. De kwaliteiten om profvoetballer te worden waren er niet, maar beroepshalve ben ik beland waar ik dat altijd had gewild. Het is een droom die in vervulling gaat om zijn passie tot beroep te kunnen uitbouwen."

Kende je Waasland-Beveren voor je hier kwam werken ?
Martijn : "Natuurlijk wel, want ik ben van kindsbeenaf altijd actief en passief met voetbal bezig geweest. Door mijn jeugdige leeftijd heb ik de periode van Jean Janssens en Jean-Marie Pfaff om er maar enkele te noemen, vooral via de boeken beter leren kennen, maar thuis had ik nog een door een aantal Ivorianen waaronder Copa, gesigneerde bal en regenjas liggen die ik met een of andere tombola had gewonnen. Aanleiding was een feestje omdat de vriendin van mijn broer goed bevriend is met die van Kristof Lardenoit."

Wat moeten we ons voorstellen van een job als teammanager van Waasland-Beveren ?
Martijn : "In grote lijnen komt het hier op neer dat elke speler van Waasland-Beveren met een probleem in eerste instantie bij mij terechtkomt. Dat kan variëren van zoeken naar een appartement, een wagen of na het tekenen van zijn contract een rondleiding in het stadion. Ik vind het belangrijk door middel van persoonlijk contact spelers snel een thuisgevoel te geven. Zo bv. geven sportief manager Danny De Maesschalck en ikzelf er de voorkeur aan spelers af te halen op de luchthaven in plaats van dit door een taxibedrijf te laten doen in de hoop dat die speler het gevoel krijgt een mens en geen nummer te zijn bij onze club. Vanaf een week voor de voorbereiding hebben Danny en ik onze handen vol gehad met bijna dagelijks pendelen naar de luchthaven, het zoeken van appartementen en het leren kennen van nuttige plaatsen in de omgeving zoals de supermarkt."

Is dat een dankbare job ?
Martijn : "Zeker weten ! Spelers weten dat zij 24/7 bij mij terecht kunnen, maken daar ook gebruik van, maar de appreciatie is groot en je krijgt er veel vriendschap voor in de plaats."

Is sympathie voor de club in die job een must of is het eerder een voordeel om wat afstand in te bouwen ?
Martijn : "Voor mij is afstand houden momenteel moeilijk aangezien ik een dusdanig innig contact met de spelers heb dat men automatisch ook supporter is. Ik spring een meter hoog als we scoren en dat kan men bezwaarlijk objectief noemen."

Tot hier deel 1 van het interview met onze pers en communicatieverantwoordelijke Martijn De Jonge. Morgen vinden jullie op onze website het tweede deel van deze kennismaking met Martin.

Patrick Van Wesemael.