StatisticsCounter Nieuws Gele ditjes, blauwe datjes archief

Top 40 Fichebak oud-spelers SK Beveren

freethielsprokkels FREETHIELSPROKKELS.

* Het leek wel ontwaken uit een nachtmerrie !
Het is onmogelijk dat ik vanavond na het vernemen van de verkiezingsuitslag meer onder de indruk zal zijn dan afgelopen maandag toen ik in Alicante landde voor een deugddoend weekje verlof en de berichten over de voetbalgebeurtenissen in België vernam. Op zo'n momenten vraagt men zich af of de beschikking over internet wat vaak een voorwaarde is om een minimale binding te hebben met het thuisfront, een voordeel is. Overigens, ik denk dat de politiek ver van tevreden was met de vele aandacht in de media (weliswaar negatieve) die het moest delen met het voetbal, alhoewel we ons natuurlijk moeten afvragen of die afschuwelijke toestanden nog iets met sport te maken hebben.

Wat het gedeelte Waasland-Beveren betreft is het onze plicht om het volste vertrouwen te hebben in een goeie afloop, maar zelfs als die er komt zal er onvermijdelijke schade voor W-B zijn berokkend. En net zoals we het vertrouwen niet mogen verliezen in de mensen die onze club de voorbije jaren tot een van de weinige financieel gezonde clubs hebben uitgebouwd, moeten we datzelfde vertrouwen stellen in het gerecht, want laat het duidelijk zijn, als er dingen zijn gebeurd die niet door de beugel kunnen en waarvan de modale supporter waarschijnlijk het grootste slachtoffer is geweest, moeten er sancties volgen en zal diezelfde supporter een zoveelste keer door de zure appel moeten bijten. Inhoudelijk zal er vermoedelijk de komende dagen beetje bij beetje uitlekken wat er precies aan de hand was voor en tijdens KV - W-B, maar alhoewel ik weinig uitwedstrijden live bijwoon, waren er heel wat mensen van onze supportersclub in Bornem die iets hadden van : het is de laatste match van de competitie en misschien ook wel van KV op het hoogste niveau en dat zou sneu zijn voor een club die ons een paar jaar daarvoor, weliswaar in eerste instantie uit eigen belang, W-B een geweldige dienst bewees door op de laatste speeldag in Brugge (Cercle) te gaan winnen en dat volstond voor de Waaslanders om het behoud te verzekeren. Die fijne herinnering, een deugddoend zonnetje de dag van de match en niet in het minst het besef dat we niet graag in de schoenen van KV zouden staan in de wetenschap dat aan de andere kant van het land Eupen en Moeskroen tegenover mekaar stonden en daar wel eens gekke dingen konden gebeuren, waren voldoende aanleiding voor de Freethielvrienden Bornem om met een mooie delegatie af te zakken naar Mechelen en dat voor een wedstrijd die niet het minste belang meer had voor de mannen van Sven Vermant. Uit solidariteit met KV mocht het toch slecht aflopen, want dat voorgevoel leefde wel bij alle aanwezige in het stadion en ondanks de vooraf iets betere papieren van de Kakkers.

De rest van het verhaal is jullie bekend. Het 2-0 verlies van W-B leek een op het eerste zicht logische nederlaag voor een elftal dat na de winterstop nog slechts een schim was van de bij momenten oogstrelend voetballende ploeg in de heenronde. Minder logisch leek op dat moment de 4-0 winst van Eupen tegen Moeskroen omdat die vooral in het tweede gedeelte van de tweede helft tot stand kwam. Meer zelfs, persoonlijk ben ik in Mechelen van de tribune gestapt met een raar, eerder licht teleurstellend gevoel en de bedenking dat Davy Roef wellicht nooit een Kakker zou worden, want die speelde een prima match. En nu komt het, ik had ook wel een gevoel van : we hebben het spel eerlijk gespeeld en onze sportieve plicht vervuld, want of het nu 2-0 of 4-0 was geworden, ik had er niet van wakker gelegen ! En wakker liggen deden onze spelers in die periode van een goaltje meer of minder evenmin als ik denk aan de 8-0 pandoering in Waregem later in play-off II en de schandalige prestatie van W-B globaal genomen in dit totaal overbodig verlengstuk van de reguliere competitie.

PVW.