StatisticsCounter Nieuws Gele ditjes, blauwe datjes archief

Top 40 Fichebak oud-spelers SK Beveren

freethielsprokkels FREETHIELSPROKKELS.

* Dat zegt veel over de Belgische arbitrage.
Morgen verschijnen 9 verdachten van het lopende voetbalschandaal voor de Raadkamer waaronder scheidsrechter Bart Vertenten. Het gerecht moet en zal ook zijn werk doen, maar toch deze bedenking : de twee vaak genoemde namen van scheidsrechters in deze onverkwikkelijke zaak worden algemeen aanzien als de nrs 1 en 2 van ons scheidsrechterscorps en die status valt toch moeilijk te rijmen met de lopende verdachtmakingen. Of zouden zij zich de praktijken waarvan ze worden verdacht kunnnen veroorloven vanwege geen concurrentie ? Toch te gek voor woorden !
In dat geval vind ik het nogal flauw van Cercle oude koeien uit de sloot te halen met de vraag tot het herbekijken van de wedstrijd Cercle - KV Mechelen van 3 jaar geleden waarbij de straffe comeback van KV werd ingeluid door een buitenspelgoal van de Kakkers die probleemloos werd toegekend door Bart Vertenten. Kan best zijn hoor en nooit prettig om dit soort vervelende beslissingen tegen te krijgen en al zeker niet op een ongelooflijk cruciaal moment, maar ik neem aan dat elke club zonder moeite wel zijn lijst met flagrante missers in het nadeel kan voorleggen. Uit het hoofd zelfs als het moet, bv. Vorig seizoen tijdens W-B - Anderlecht. Uithaal van Harbaoui naar Seck in het openingskwartier, toekennen van een corner voor Anderlecht die er geen was en fout op Thelin in blessuretijd die mits de juiste sanctie een strafschop voor W-B en mogelijks de 2-2 had kunnen opleveren. En niet dat ik de verdachtmakingen aan het adres van de Beverse bestuursleden wil goed praten, maar het valt mij op dat de hele heisa is begonnen met de opsomming in de media van grote namen als Anderlecht, Club Brugge, Standard, Gent, Genk, Lokeren, Oostende en Mechelen, maar ondertussen blijft het wel heel stil rond vooral de G5 uit dit gezelschap. Niet dat de kleintjes vrijuit mogen gaan als zij iets mispeuterd hebben, maar we zouden toch graag zien dat iedereen over dezelfde kam wordt gescheerd.

* Voetbal in de lagere reeksen.
Sensatie zondag op de Freethiel met hoe kan het ook anders in deze tijden, een scheids die de aandacht opeist. Bij rust in de partij tussen Yellow Blue en Eksaarde in de derde provinciale Oost-Vlaanderen stond het dik verdiend 1-0 voor de Waaslanders die hadden verzuimd de match al in een beslissende plooi te leggen. Halverwege de tweede man moest YB met een man minder verder na fout op de bezoekende doelman en een kwartier voor tijd volgde een tweede rode kaart voor de thuisploeg na handspel van een speler van YB in de zestien van de bezoekers. Kort daarna volgde de onvermijdelijke gelijkmaker zodat YB de laatste 5 minuten met 9 man moest vol maken. Eksaarde rook bloed, ging op zoek naar de winnende 1-2, maar werd gepakt door thuisspeler Johan Segers die met de 2-1 voor een fantastische ontlading zorgde. YB deelt de koppositie met Kemzeke en moet volgende week naar Robur B.
In de derde reeks B bij de amateurs liet Bornem een gevoelige steek vallen door op eigen terrein met 1-3 te verliezen van Zwarte Leeuw.

PVW.