* Beloften eindelijk nog een keer aan het feest.
De informatie van de beloftenwedstrijden stroomt sowieso al iets later door en een weekje verlof van ondergetekende en de webmaster vorige week, waren evenmin bevorderlijk voor het nastreven van de actualiteit. Maar als wat langer wachten een grotere kans garandeert op goed nieuws vinden we dat met zijn allen niet zo erg natuurlijk. Maandag 8 oktober mochten de Beverse beloften op het hoofdterrein van de Freethiel hun collega's van Zulte-Waregem partij geven en dit is in het kort hoe het er aan toe ging.
W-B nam de beste start en kwam in de elfde minuut op een 1-0 voorsprong na een door Francesco Forte genomen vrijschop. Vanaf de 20ste minuut namen de bezoekers uit Waregem het commando over en in de resterende 25 minuten tot de rust stond het doelkader driemaal de gelijkmaker van Zulte-Waregem in de weg. De 1-0 ruststand voor W-B was dus zacht uitgedrukt gevleid.

Ongewijzigd spelbeeld na rust. Een beter Waregem, maar de Beverse portier kon aanvankelijk zijn netten schoon houden tot in de 74 ste minuut het onvermijdelijke gebeurde (1-1).
Jonas Ivens probeerde met enkele wissels het tij te keren en op een schaarse tegenaanval in de 81ste minuut kon Floriano Vanzo vanop de doellijn voorzetten. Forte was goed gevolgd en kopte de 2-1 binnen. Hij kan dus toch scoren onze Italiaan ! Laat ons hopen dat Francesco met deze twee goals bij weliswaar de beloften, een donker hoofdstuk uit zijn carrière kan afsluiten en een nieuw meer succesvol inzetten. Dat het geen al te beste wedstrijd was van onze jongens mag na het lezen van dit verslag duidelijk zijn, maar niveau is nooit een vereiste geweest om een voetbalmatch te winnen.

Met dank aan de ploegafgevaardigden Louis De Bruyne en Rudi Leys.