* Alsof witwaspraktijken minder erg zouden zijn.
Reken maar dat het nog een hele tijd zal duren vooraleer de supporters van Waasland-Beveren zicht krijgen op welke de gevolgen zijn voor hun favoriete club na het los barsten van het voetbalschandaal. De indruk ontstaat (althans dat zegt mijn gevoel) dat het gedeelte waarin de naam van KV Mechelen en Waasland-Beveren het vaakst wordt genoemd (matchfixing) veel kwalijker is omdat dit uiteraard een rechtstreekse invloed kan hebben op het resultaat van een wedstrijd.
Wat mij betreft is het gedeelte witwaspraktijken even schadelijk, maar valt het minder op omdat het een onrechtstreekse impact heeft op de resultaten van een club. Wanneer een club een pad uitstippelt om zich financieel te verrijken, is dat volgens mij eveneens een ontoelaatbare, weliswaar meer verdoken en subtielere, manier van wedstrijdvervalsing. Laat het duidelijk zijn dat geen van beide praktijken in het voetbal thuis hoort, maar dit moest mij toch even van het hart waarmee ik in geen geval de praktijken waarvan KV en W-B worden verdacht probeer goed te praten.

* Beloften schakelen Antwerp uit in Beker van België.
De beloften van Waasland-Beveren hebben de smaak te pakken. Nadat zij zich vorige week de betere hadden getoond van Zulte-Waregem (althans in de cijfers), werd nu ook de volgende ronde in de Beker van België bereikt. The Great Old werd met 2-1 verslagen in een wedstrijd waarbij de ruststand ook de eindstand was. De thuisploeg nam meteen het heft in handen en het was Toon Van Goethem die in de 8ste minuut een hoekschop in doel verwerkte. Nog binnen het kwartier verdubbelde W-B zijn voorsprong dankzij een owngoal van de bezoekers. Een penalty kort voor rust leverde de aansluitingstreffer op en een interessant gegeven voor een spannende tweede helft. Daarin werd Akinyoola Samson afgevoerd na een zware fout van een Antwerpspeler die terecht met rood werd bedacht. Onze beloften vochten als leeuwen om de nipte voorsprong over de streep te trekken en slaagden daar ook in. Door ziekte van ploegafgevaardigde Louis De Bruyne is het niet mogelijk een samenstelling mee te geven.