StatisticsCounter Nieuws Gele ditjes, blauwe datjes archief

Top 40 Fichebak oud-spelers SK Beveren

dekleppevanseppe.jpg DE KLEPPE VAN SEPPE.

De groep is clean! Het Propere Handenonderzoek is de laatste week niet meer weg te denken uit de media. In dat onderzoek is de naam van Waasland-Beveren al meerdere keren gevallen. Voorzitter Huyck en financieel directeur Swolfs werden opgepakt als verdachten, Roef als getuige en ex-speler Myny ook als verdachte. Wat is de stand van zaken nu?

Voorzitter Dirk Huyck werd opgepakt naar aanleiding van omkoping ofwel matchfixing in de degradatiewedstrijd vorig jaar op Mechelen. Diezelfde dag nog is hij vrijgelaten, weliswaar onder voorwaarden. 3 Maanden contactverbod met alles wat met de club te maken heeft is het verdict. Terecht? Eerlijk gezegd weet ik het niet, zonder echte bewijzen vind ik het gevaarlijk hier een echt oordeel over te vellen.

Verder was er het verhoor met Davy Roef. De ondervraging van onze doelman was er echter één als getuige in de zaak. Logisch ook, in Mechelen keepte Davy misschien wel zijn beste wedstrijd van het seizoen. Geen reden om hem te verdenken van enige fixing in heel dit onderzoek.

En dan is er nog Myny. Onze ex-flankspeler werd net als Roef meegenomen voor verhoor. Met als enige verschil dat Myny echter wel als verdachte werd verhoord. Ondertussen is naar buiten gekomen dat de West-Vlaming weldegelijk is benaderd. Mààr, en dat is veel belangrijker, Myny heeft daaraan nooit deelgenomen. Geen fixing binnen de spelersgroep dus!

Maar wat nu? Wel, zolang er geen concrete bewijzen zijn, roep ik op het vertrouwen in de club te behouden. W-B zelf komt naar buiten met de mededeling vertrouwen te hebben in een goede afloop. men zegt niet bang te zijn voor een mogelijke degradatie en dat het vertrouwen in Huyck en Swolfs behouden blijft. Het is niet simpel, maar dat is wat ook wij moeten doen. Verder kunnen we wel stellen dat de spelersgroep volledig clean is. Myny heeft verklaard nooit te hebben gefixt en ook bij Roef hoeven we daarvoor niet te vrezen.

Dit weekend wacht een lastige verplaatsing naar Jan Breydel. De eerste wedstrijd na alle heisa rond het onderzoek. Met z'n allen achter de ploeg voor hopelijk een onverhoopte stunt, WE ARE BEVEREN!

Seppe Meul.