StatisticsCounter Nieuws Gele ditjes, blauwe datjes archief

Top 40 Fichebak oud-spelers SK Beveren

nabeschouwing.jpg HALVE STUNT VAN W-B IN JAN BREYDEL.

Het was met meer dan gewone belangstelling uitkijken naar de sportieve reactie van Club en W-B op de gebeurtenissen van de voorbije 2 weken in het Belgisch voetbal en het moet gezegd, die test hebben de Waaslanders alvast prima doorstaan. Hierna vinden jullie een wedstrijdverslag van Martijn De Jonge afkomstig van de website van Waasland-Beveren, maar graag vooraf deze bedenkingen bij de knappe 1-1 puntendeling in Jan Breydel.

Blauw-Zwart controleerde het grootste gedeelte van de wedstrijd en Roef moest een attente match spelen, maar die rol kunnen we dit seizoen wel toevertrouwen aan Davy. Hij gaf achteraf zelfs toe niet eens zoveel werk te hebben gehad en dat zegt iets over de collectief sterke prestatie van W-B vrijdagavond. Er was in Jan Breydel geen enkele Waaslander die een onvoldoende haalde en met Ampomah had W-B de man van de match in zijn rangen, maar Vukotic zat hem voor die symbolische onderscheiding kort op de hielen. Vellios speelde een goeie partij en maakte een typische spitsengoal. Zou het dan toch nog iets worden met de Griek ?

Club kwam in de 55ste minuut op voorsprong (op dat moment werd de druk even te groot, maar na de schitterende gelijkmaker van Vellios was W-B tot tweemaal toe dichtbij de 1-2 via Ampomah, maar het doelkader verhinderde een hele stunt. Yannick Ferrera maakte wat mij betreft zijn beste wedstrijdanalyse sinds hij in het Waasland werkt. "Ik weet dat het niet altijd mooi om te zien is, maar de spelers gaan tot het uiterste en de volgende stap is de kwaliteit van het spel verbeteren."

Het is niet de bedoeling om de lade met superlatieven open te trekken, maar er zit duidelijk een positieve lijn in het groeiproces van W-B dat nu al 5 wedstrijden na mekaar ongeslagen is.

Daarbij valt het op dat het zowel tegen Club Brugge, maar ook tegen Standard en Genk dichtbij een stunt was. Ferrera blijft onvoorspelbaar met zijn ploegopstelling, maar we kunnen er niet naast kijken dat hij iets aan het neerzetten is en zijn smeken voor wat geduld ten opzichte van een totaal nieuwe en jonge ploeg, lijkt geen onterechte vraag te zijn geweest.

Anderzeijds ziet het er naar uit dat we iets moeten terugnemen van de soms felle kritiek die we hier hebben gegeven op het gevoerde gul transferbeleid, want hoe hechter het Beverse blok wordt, des te meer de spelers aan vertrouwen winnen en dan blijkt dat een aantal gasten die we al min of meer hadden opgegeven, beetje bij beetje niveau halen.

Het puntje van gisteren in Jan Breydel heeft een veel grotere waarde dan de 6 voorgaande gelijke spelen. Later vandaag en morgen zal blijken dat het een zeer kostbaar is en W-B toelaat al even opzij en een keer stiekem naar boven te laten gluren. Dit punt is ook de bevestiging van een toenemend collectief en daarvan zal W-B het dit seizoen toch moeten hebben. Maar het is vooral een puntje dat we willen opdragen aan voorzitter Dirk Huyck die, ondanks de soms snoeiharde kritiek, altijd is blijven geloven in de mogelijkheden van deze spelerskern waaraan hij in ruime mate de hand heeft gelegd. Dat Dirk nu in zeer vervelende omstandigheden en vanop afstand dit succes moet ervaren, is bijzonder jammer, maar wees gerust, hij heeft vrijdagavond intens genoten van de prestatie van zijn pronkstuk.

Patrick Van Wesemael.

WAASLAND-BEVEREN NEEMT PUNT MEE UIT BRUGGE!

Waasland-Beveren heeft een punt kunnen meegraaien uit het Jan Breydelstadion. Onze Leeuwen speelden 1-1 gelijk in het Jan Breydelstadion. Aanvaller Apostolos Vellios scoorde het geel-blauwe doelpunt.
Een studiekwartiertje op Jan Breydel. Het was wachten tot minuut dertien voor de eerste keer opschudding. Clinton Mata ging goed door op rechts en vond Jelle Vossen op het penaltypunt. De Limburger verlengde de bal richting doel, maar Davy Roef ging goed plat. Nog geen minuut later kwam de thuisploeg opnieuw dreigen. Deze keer kon Arnaut Danjuma richting doel trekken. Het was opnieuw Roef die als winnaar uit het duel kwam, deze keer met een goede beenveeg. Het was tien minuten wachten op een antwoord van geel-blauw. Dat kwam er ook via de voeten van Beni Badibanga. Onze nummer elf lobte de bal over een Brugs been en legde de bal zo panklaar voor een schot. Een Brugs been voorkwam echter dat Letica in actie moest komen. De daaropvolgende hoekschop leverde opnieuw gevaar op via Badibanga. Zijn voorzet botste gevaarlijk voor Letica, maar verdween naast het doel. In minuut 39 opnieuw Brugs gevaar. Danjuma rushte over links en bereikte opnieuw Vossen. Zijn deviatie leverde Roef geen problemen op. Rusten met de brilscore op het bord.
Na twee minuten in de tweede helft moest Vanzo de wedstrijd meteen staken. Hij werd vervang door de debuterende Karlo Lulic. Zijn maatje op het middenveld, Louis Verstraete, stal de al van een Brugse aanvaller en kon Keita aanspelen. Zijn schot botste maar net naast. Aan de overkant was het wel raak. Vanaken zocht en vond de één-twee met Rezaei en tikte het openingsdoelpunt rustig naast Roef: 1-0. Waasland-Beveren reageerde. De ingevallen Lulic zocht en vond de ruimte voor Nana Opoku Ampomah. De Ghanees zette goed voor naar Apostolos Vellios die op zijn beurt de gelijkmaker tegen de touwen knalde: 1-1! Het was geel en blauw dat het sterkst in de match bleef. Een kleine twintig minuten voor tijd ging Ampomah goed naar binnen en viseerde hij met z'n linker de verste winkelhaak. Hij trof echter de dwarsligger op zijn weg. Geel-blauw tikte de wedstrijd heel volwassen uit en verrast vriend en vijand door een punt mee te nemen uit Brugge.

Opstelling Club Brugge:
Letica, Vossen, Rezaei (55' Wesley), Mitrovic, Vanaken, Denswil, Vormer, Rits, Mechele, Danjuma (46' Dennis), Mata (72' Vlietinck)

Opstelling W-Beveren:
Roef, Massop, Vanzo (50' Lulic), Badibanga (90' Schryvers), Verstraete, Keita, Ampomah, Caufriez, Vukotic, Foulon, Vellios (90' Salquist)

Gele kaarten:
30' Verstraete (fout)

MARTIJN DE JONGE