StatisticsCounter Nieuws Gele ditjes, blauwe datjes archief

Top 40 Fichebak oud-spelers SK Beveren

freethielsprokkels FREETHIELSPROKKELS.

* Die bescheiden primeur heeft W-B wel op zak.
Vrijdagavond dompelde Waasland-Beveren het Jan Breydelstadion in een onverwachtse en diepe teleurstelling. Ivan Leko had de verwachtingen bij de fans flink opgeschroefd door te verkondigen dat hij als dank voor de steun die hij van de Brugse supporters in ontvangst mocht nemen, in drievoud zou laten terugbetalen door zijn spelers in de confrontatie met Waasland-Beveren.
Het werd een bittere ontgoocheling voor al wie Blauw-Zwart een warm hart toedraagt, want Club bleef steken op een matige 1-1 en mocht wat blij zijn dat, ondanks het controlevoetbal tijdens het grootste gedeelte van de wedstrijd, man van de match Ampomah in het slotkwartier pech kende met een vlam op de dwarsbalk. Dit gelijkspel betekent het eerste puntenverlies voor Club van het seizoen in eigen stadion, terwijl W-B in 6 uitwedstrijden (en niet van de minste) toch al aan 5 punten zit.
Uit een elftal waarin vrijdagavond geen zwakke plekken zaten, pikte ik gisteren al Ampomah, Vellios, Vukotic en Badibanga als betere spelers, maar het lijstje was langer hoor ! Er waren ook goeie berichten over Daam Foulon en Maximiliano Caufriez. Deze laatste "lijkt" onder Yannick Feerera weer helemaal open te bloeien en als Belgische belofte is dat een prima zaak voor Waasland-Beveren. Overigens, het is tussen al dat negatieve nieuws van vorige week wat minder opgevallen, maar Aleksandar Vukotic die aan zijn eerste van 3 seizoenen op de Freethiel bezig is (en hoe), kreeg een contractverlenging voor nog eens 2 bijkomende seizoenen wat toch wijst op een zekere ambitie van het tijdelijk onthoofde clubbestuur.

Met een puntje schiet men weinig op, is een veel gehoorde opmerking, maar een puntje buitenshuis en dat op bezoek bij de landskampioen die in de lopende jaargang van de JPL in Jan Breydel nog geen steek liet vallen, het is er eentje van goudwaarde. Zeker nu Lokeren op de Bosuil en Eupen uit Genk met lege handen terugkeerden, deed W-B goeie zaken in het klassement. Straf dat Standard in Moeskroen niet verder kwam dan een brilscore, maar dat zegt anderzijds wel iets over de vlotte 0-3 die W-B een paar weken geleden boekte op het veld van datzelfde Moeskroen.
Tot slot : het kostbaar puntje dat W-B meenam uit Brugge moet een ferme opsteker zijn voor de razend interessante match van volgende week zondagavond om 20 uur met dan de komst van de Great Old naar de Freethiel. Antwerp is de ploeg in vorm en het wordt met buitengewone belangstelling uitkijken naar welk tactisch steekspel de beide coaches in petto hebben zondag.
Jammer dat het een zondagavond is, maar ik denk toch dat de Freethiel gezellig vol loopt voor dit streektreffen.

PVW.