StatisticsCounter Nieuws Gele ditjes, blauwe datjes archief

Top 40 Fichebak oud-spelers SK Beveren

freethielsprokkels FREETHIELSPROKKELS.

* Over de meldingsplicht.
Het doet deugd vast te stellen dat er in Beverse supportersmiddens in hoofdzaak veel steun is voor onze geplaagde voorzitter Dirk Huyck. De fans zijn gelukkig niet vergeten dat Dirk en zijn team er de voorbije jaren in geslaagd zijn van Waasland-Beveren een financieel gezonde club te maken en reken maar dat er in de JPL weinig clubs spelen met die positieve status.
Het nastreven van die gezonde status is vaak hinken op twee gedachten, want dikwijls gaat die ambitie ten koste van het sportief compartiment en veel bestuurders nemen liever risicovolle sportieve beslissingen in de hoop daarmee een betere ploeg op de been te brengen en welke de impact is op de boekhouding van de club, is voor die mensen een zorg voor later. Aan dat populaire spelletje heeft voorzitter Huyck en zijn bestuursploeg niet meegedaan en dat zij er desondanks in geslaagd zijn nu al enkele jaren W-B voor het hoogste Belgisch voetbalniveau te behouden met af en toe zelfs ruimte voor een uitschieter, is bijzonder knap.
Maar ik zou iets vertellen over de meldingsplicht welke volgens bepaalde bronnen onze voorzitter niet zou zijn nagekomen. Er zijn mensen die zich afvragen wat daarvan de bedoeling kan zijn. Beseffen die twijfelaars dan niet dat met een voetbalbond die uitblinkt in passiviteit en nalatigheid, het melden van ongeoorloofde praktijken grote risico's kan inhouden, er van uitgaande dat maffiapraktijken in het voetbalwereldje schering en inslag zijn (zie recent nog maar de vrijspraak van spelers van Club Brugge en Standard die een flinke schorsing hadden gekregen). Men zal dus maar een melding maken als brave burger van een voorstel tot wedstrijdvervalsing bij een door laksheid gekenmerkte voetbalbond waar vertrouwelijkheid onbestaande is. Ik zou mij alvast daarna niet meer veilig voelen ! Tot slot : ik krijg het gevoel dat het niet naleven van de meldingsplicht en het doorsturen van mensen met minder fraaie bedoelingen, erger is dan het aannemen van een mooie som geld en dat kan toch ook niet de bedoeling zijn.

* Voetbal in de lagere reeksen.
In de derde provinciale Oost-Vlaanderen maakte Yellow Blue een prima beurt. Het maakte een 1-0 achterstand goed en won uiteindelijk met 1-3 bij Robur B uit Moerzeke. YB staat nu weer alleen op kop met 2 punten voorsprong op Kemzeke. Komend weekend zakt de nr5 Oudegem af naar de Freethiel. In de derde amateurreeks B verloor Bornem met de kleinste score bij leopoldsburg.

PVW.