StatisticsCounter Nieuws Gele ditjes, blauwe datjes archief

Top 40 Fichebak oud-spelers SK Beveren

freethielsprokkels FREETHIELSPROKKELS.

* Yannick knabbelt wat af van zijn achterstand op Gert.
Het is dezer dagen een hele verademing om eens over iets anders te kunnen praten dan het voetbalschandaal. Laten we het eens hebben over Yannick Ferrera en Gert Verheyen. Wat zouden die met mekaar gemeen hebben, want W-B - Oostende ligt toch al enkele weken achter ons ?
Het is een publiek geheim dat Gert Verheyen en Yannick Ferrera (in die volgorde) hoog op het verlanglijstje stonden van voorzitter Dirk Huyck om Sven Vermant op te volgen. Alhoewel ik een aanhanger van beide figuren ben, moet ik toegeven dat ik lichtjes teleurgesteld was dat het uiteindelijk Yannick en niet Gert werd, maar dat had ongetwijfeld te maken met het feit dat Ferrera een ontslag achter de rug had bij KV en zoiets speelt ongewild mee in het hoofd van een supporter.
De eerste weken van het seizoen werd die ontgoocheling alleen maar groter omdat onze coach zoekende bleef naar een typeploeg en een eerste overwinning, terwijl Gert met Oostende vlot kostbare punten sprokkelde. Voorlopig helt de puntenbalans nog altijd over in het voordeel van Verheyen, maar beetje bij beetje knabbelt Yannick aan zijn achterstand. Meer zelfs, waar Ferrera de juiste balans in zijn elftal nabij is en er met de week een steeds hechter Bevers blok tussen de lijnen staat, begint het Oostendse schip meer en meer water te maken en afgelopen zondag liep de emmer zelfs over na de kansloze 0-4 tegen Gent. Het is natuurlijk zinloos bepaalde vergelijkingen te maken met andere ploegen, maar in dit geval en in de wetenschap dat velen Gert graag hadden zien komen naar de Freethiel, is het wel eens prettig die vergelijking te maken. En alhoewel het moeilijk is om spelersmateriaal tegen mekaar af te wegen, meen ik geen geheim te verklappen dat Gert bij Oostende betere sportieve mogelijkheden heeft. In ieder geval : het is zalig om in praatprogramma's of interviews na een wedstrijd Gert Verheyen aan het woord te horen. De rust en eenvoud waarmee hij de drukdoenerij van bepaalde van zijn collega's weerlegt, is hemels. Maar wel knap dat onze Yannick die (mij in ieder geval) altijd zal blijven verrassen met zijn wekelijkse wedstrijdselecties, stilaan het gelijk aan zijn kant krijgt dat het een kwestie van geduld was om de eerste vruchten te oogsten van zijn werk.

PVW.