StatisticsCounter Nieuws Gele ditjes, blauwe datjes archief

Top 40 Fichebak oud-spelers SK Beveren

logoWB MEESTERS VAN DE TACTIEK TEGENOVER MEKAAR.

Met Waasland-Beveren - Antwerp wordt zondagavond om 20 uur speeldag 12 afgesloten. Wat mij betreft en ik sta met die mening zeker niet alleen, een zeer ongunstig tijdstip om als voetballiefhebber het weekend mee te beëindigen. Voor de supporters van Antwerp valt de afstand naar Beveren best mee natuurlijk, maar ik ben er van overtuigd dat de kassier van Waasland-Beveren de Great Old veel liever op een vrijdag- of zaterdagavond had zien komen. En of de wedstrijd nu winst of verlies heeft opgeleverd, nog even nabeschouwen tussen pot en pint hoort bij het supportersbestaan en dat is er helaas op een zondagavond nauwelijks bij.

Met W-B - Antwerp staan 2 van de tactisch sterkere trainers in de JPL tegenover mekaar. Scoren tegen een ploeg waarvan Laszlo Bölöni trainer is moet wel een nachtmerrie zijn voor elke coach. Althans, zo voelt het aan en dus heb ik er het klassement even bij gehaald en daaruit blijkt inderdaad dat Bolat met 9 tegengoals de minst gepasseerde keeper in eerste klasse is.
En toch is de wat minachtende toon over het op kracht en fysiek gebaseerde spel van Bölöni vorig seizoen, een stuk afgezwakt en dat heeft ongetwijfeld te maken met zijn ruimere en vooral meer technisch gestofeeerde spelerskern. Wat een luxe voor de Antwerp-coach om tegenwoordig voor een raspaardje als Hairemans in het beste geval een invallersrol te voorzien. Nu ja, met klasbakken als Refaelov en Ivo Rodriguez in de kern valt daar wel iets voor te zeggen natuurlijk. Ik zou als W-B zijnde tijdens de winterstop toch maar eens proberen een nieuwjaarskaartje te sturen naar Geoffry !

Na KRc Genk is Antwerp momenteel de meest te vrezen ploeg, maar zowel Genk als Antwerp mochten vorig weekend ondervinden dat een klasse beter zijn dan je tegenstander, geen garantie biedt op een walk over. Antwerp was afgelopen zaterdag twee maten te groot voor Lokeren, maar had in het slotkwartier een klasseflits nodig van Refaelov om de gelijkmaker van De Ridder ongedaan te maken. Maar wat een weelde aan spelers heeft die Bölöni ! Het klassement liegt er natuurlijk niet om, want met een vierde plaats in het klassement staat Rood-Wit momenteel vrij comfortabel gepositioneerd met het oog op play-off I. Op de andere bank zit zondagavond die andere meester-tacticus Yannick Ferrera. Op een geduldige wijze (bij heel wat supporters begon dat geduld stilaan op te geraken) slaagt hij er mondjesmaat in een hecht blok neer te zetten waarin de tegenstander, zelfs met de naam Club Brugge, zijn tanden stuk bijt. Wat niet verandert is het gemak waarmee Yannick zo goed als elke week zijn entourage verrast met de opstelling. Vorige speeldag in Jan Breydel haalde hij het in zijn hoofd om iemand die meestal ter discussie staat (Badibanga), nagenoeeg de volledige rechterflank te laten bestrijken bij afwezigheid van o.a. Boljevic en wonderwel deed Beni dat uitstekend. Maar het meest positieve van de match in Brugge was dat W-B als collectief een hoge score haalde. Van Massop tot Bellios, van Caufriez tot Keita en van Verstraete over Vanzo. Dat Ampomah, Vukotic en Roef in deze opsomming ditmaal achteraan worden toegevoegd, is omdat ik wil vermijden in herhaling te vallen. Het goeie nieuws is dat W-B tegen het vorig seizoen stugge Antwerp 6 op 6 pakte, maar de keerzijde van de medaille geeft aan dat beter doen dus onmogelijk is. Antwerp wil uiteraard zowel thuis als op verplaatsing zoveel mogelijk punten pakken, maar buitenshuis moet dat niet per se met oogstrelend voetbal, want dat bewaart het liever voor de Bosuil. Tenzij de omstandigheden er anders over oordelen (een vroeg doelpunt bv.) verwacht ik geen open wedstrijd, maar tactisch zou het wel kunne dat één van de coaches of beiden met een goed gevoel de Freethiel verlaten.

Patrick Van Wesemael.