StatisticsCounter Nieuws Gele ditjes, blauwe datjes archief

Top 40 Fichebak oud-spelers SK Beveren

freethielsprokkels FREETHIELSPROKKELS.

* Thuisreputatie weer wat aanscherpen.
Het is nog te vroeg om nu reeds te spreken van een thuisreputatie, maar het mag wel een keer worden onderstreept dat W-B dit seizoen op de Freethiel nog niet verloor, die ene miserabele bekermatch tegen Mandel United niet meegerekend. Met thuis Standard, STVV, Eupen, Charleroi en Oostende kreeg Waasland-Beveren niet de meest ronkende namen van de JPL over de vloer, maar het is in ieder geval geen onaardig rijtje. Vanavond kunnen de mannen van Yannick Ferrera aan dit mooi serietje een verlengstuk breien, maar ze zullen daarvoor met zekerheid hun beste beentje moeten voorzetten. Persoonlijk vind ik na KRc Genk de tegenstander van deze avond (Antwerp) één van de sterkste ploegen tot nu toe uit de JPL. Vorig seizoen viel het stugge Antwerp nipt uit de boot voor play-off I, maar de powerplay die Bölöni predikte heeft een behoorlijke metamorfose ondergaan door de toevoeging van een geweldige smaakmaker die luistert naar de naam Refaelov. Van dit soort spelers (remember Ryota Morioka) heeft men er als ploeg maar eentje nodig om de boel op sleeptouw te nemen. Het wordt een zeer moeilijke match straks, maar anderzijds kunnen we er evenmin omheen dat W-B aan stabiliteit gewonnen heeft. De 10 klassementspunten die het tot op heden behaalde werden keurig verdeeld tussen uit en thuis met vorig weekend nog de kers op de taart na een bijzonder knappe 1-1 tegen Blauw-Zwart in Jan Breydel.

Als men zelf doet wat men moet doen is achterom kijken geen optie, maar omdat er nog geen sprake is van een comfortabele voorsprong ten opzichte van de ploegen achter ons in de rangschikking, doen we het toch. Mogen we stellen dat de uitslagen van de concurrentie moeilijk gunstiger konden uitvallen ? Dat Zulte-Waregem en Moeskroen de punten deelden past perfect in het Beverse plaatje en dat ook Lokeren op Daknam niet verder kwam dan een puntendeling tegen een verzwakt Oostende is eveneens mooi meegenomen voor W-B. W-B moet er dus alles aan doen om straks te proberen zijn aantal overwinningen te verdubbelen, want dat ene cijfertje wat het aantal gewonnen wedstrijden aangeeft, voelt met 1 driepunter veel te ongemakkelijk aan.

En er zijn natuurlijk de bestuursleden Dirk Huyck en Olivier Swolfs die we vorig weekend al een puntje cadeau deden voor het onrecht wat hun werd aangedaan, maar zij verdienen er uiteraard 3 en ik begrijp dat hun ongeduld op alle vlakken hunkert naar een cadeau van dit niveau. Komaan Leeuwen !!!

PVW.