Op de twaalfde speeldag heeft Waasland-Beveren zijn eerste thuisnederlaag van het seizoen geleden. Een beauty van Faris Haroun in de 55ste minuut besliste de partij die over de volle 90 minuten bekeken geen winnaar verdiende. Zowel in de eerste als de tweede helft begonnen de bezoekers met een verschroeiende druk, maar telkens nam die voorbij het kwartier sterk af en herstelde W-B het evenwicht. In het openingskwartier moest Roef een keer prima redding brengen en waren er nog een tweetal goeie tussenkomsten van de man in vorm, maar een wereldpartij hoefde Davy zeker niet te spelen om in het eerste bedrijf zijn netten schoon te houden.
Ampomah was net voorbij het half uur dichtbij de openingstreffer, maar hij had een fractie eerder moeten afdruken om kansrijk te zijn waardoor de rust werd bereikt met een brilscore.
Hetzelfde spelbeeld in het openingskwartier van de tweede helft. Felle pressie van Antwerp, maar ditmaal bleven kansen voor Rood-Wit uit. De wedstrijdbepalende fase was er in de 55ste minuut toen een duidelijke fout op Louis Verstraete met de mantel der liefde werd bedekt waarna Mbokani de moederziel alleenstaande Haroun kon bereiken die (en dat moet gezegd) klasrijk Roef te grazen nam met een overhoekse trap. Typisch voor Bölöni zeker, maar na de 0-1 en met nog een half uur op de klok, plooide de Great Old massaal terug, maar toch kreeg de thuisploeg nog 2 reuzekansen op de verdiende gelijkmaker. Eerst Schryvers en vervolgens Vellios lieten de kans op gerechtigheid liggen. Metname de misser van de Griek was er eentje die ze in het gerechtsgebouw van Tongeren nog maar eens goed moeten bekijken !

Eerste thuisnederlaag dus van het seizoen, maar een puntendeling was een correcte weergave geweest van de verhoudingen tussen de lijnen. Beverse uitblinker voor veel supporters was de nog altijd maar 19-jarige en onvermoeibare Daam Foulon. Een eerder ongelukkige rol was er voor scheids Nathan Verboomen die een keer of 3 een twijfelachtige strafschopfase in het voordeel van W-B door de vingers zag. Stellen dat het 3 zuivere penalty's waren is overdreven, maar er had er zeker eentje op de stip gekund zondagavond. Veel tijd om bij dit verlies stil te staan is er niet, want overmorgen woensdag wacht in Kortrijk de volgende uitdaging.

Zie hierna het wedstrijdverslag van Martijn De Jonge afkmstig van de website van Waasland-Beveren.

Patrick van Wesemael.

W-B kan geen punten thuishouden tegen Antwerp

Waasland-Beveren heeft niet kunnen winnen van Antwerp. Het werd zonet 0-1 op de Freethiel. Faris Haroun maakte met een zondagsschot de enige treffer.

Waasland-Beveren en Antwerp hielden mekaar de eerste 45 minuten in evenwicht. In het begin van de eerste helft toonden de bezoekers meer power op het middenveld, maar onze Leeuwen knokten zich in de partij. Beide doelmannen moesten zich niet veel tonen, maar als ze dat moesten doen waren ze op de afspraak. De grootste kans was net voorbij het halfuur voor Nana Opoku Ampomah, maar zijn schot werd in extremis afgeblokt.

Na de rust kwam geel en blauw hongerig uit de kleedkamer. Tien minuten in de tweede helft poogde Aleksandar Boljevic voor te zetten. De bal raakte daarbij een Antwerps hand, maar zowel scheids als VAR vonden het onvoldoende voor een elfmeter. Drie minuten later werd Verstraete neergehaald, opnieuw hield de wedstrijdleiding het been stijf. De kans die daarop volgde, was meteen het openingsdoelpunt. Faris Haroun trapte de bal enig mooi voorbij doelman Davy Roef. Geel-blauw ging protesteren, maar dat leverde uiteraard niets op. Nadien veel goede wil, maar weinig efficiëntie. Het venijn zat in de staart met twee open doelkansen voor geel-blauw. Eerst kon de ingevallen Jur Schryvers de bal niet in doel punten, nadien was er een ongelooflijk grote kans voor Apostolos Vellios. Badibanga en Ampomah deden het perfect, maar de Griek tikte de bal onbegrijpelijk naast doel. Aan de overkant kon Dieumerci Mbokani de wedstrijd helemaal beslissen, maar ook hij miste het doel. Zo blijft Waasland-Beveren heel zuur puntenloos achter op de Freethiel.