StatisticsCounter Nieuws Gele ditjes, blauwe datjes archief

Top 40 Fichebak oud-spelers SK Beveren

logoWB ZELF SPOKEN IN HET GULDENSPORENSTADION !

Morgenavond staat voor Waasland-Beveren alweer de volgende wedstrijd op het programma en het toeval wil dat speeldag 13 samenvalt met Halloween. Laten we ditmaal het heft zelf in handen nemen en er alles aan doen om te gaan spoken in het Guldensporenstadion, want helaas gebeurde dat in het verleden te vaak door de thuisploeg en zonder dat Halloween in de buurt was.

Vorig seizoen was Glen De Boeck met zijn Kortrijk één van de seizoensrevelaties en pakte het maar nipt naast play-off I. Mede door een aantal late transfers kwam de motor dit seizoen moeizaam op gang, maar KVK zit ondertussen weer op koers om een seizoen te draaien waarin het opnieuw een rol wil spelen als in het oog te houden outsider, hetzij voor een PO1-ticket, hetzij om een mooi parcours te bouwen in de Beker van België. En toch ! Het Kortrijk van dit moment heeft voorlopig twee gezichten : als het zijn dagje heeft kan het iedereen verslaan, maar het kampt soms ook met een onbegrijpelijk gebrek aan regelmaat in acht genomen de kwaliteit die De Boeck in zijn kern heeft.
Het ziet er echter naar uit dat Glen het lek boven heeft, want in zijn laatste 2 matchen pakte De Boeck 4 op 6 (3-1 winst tegen STVV en afgelopen zaterdag 1-1 tegen Cercle) en dat is knap.

Waasland-Beveren greep zondagavond tegen Antwerp nipt naast een verdiend puntje tegen Antwerp. Een pareltje van Haroun maakte het verschil, terwijl W-B in de slotminuten tot tweemaal toe verzuimde middels Schryvers en Vellios zich te verzekeren van dat puntje. Het was een wedstrijd met een hoge intensiteit en het pleit voor de mannen van Yannick Ferrera dat zij op dat vlak hun voet kunnen zetten naast die van een club als de Great Old die op dat vlak een reputatie heeft opgebouwd. Het enige wat tot nu toe te vaak ontbreekt is eens vaker een wedstrijd waarin het de evenknie van de tegenstander is, met een driepunter te besluiten, want enkel en alleen op die manier kunnen stappen voorwaarts worden gezet.

Van zijn tien klassementspunten die W-B verzamelde, werd de helft op verplaatsing gepakt en dat is hoopvol met de match in Kortrijk in het vooruitzicht. Vreemd dat een ploeg onderin evenveel (of moeten we in dit geval zeggen even weinig) punten haalt op verplaatsing als thuis, maar er zijn twee mogelijke verklaringen. Er was natuurlijk de knappe 0-3 bij rechtstreeks concurrent Moeskroen, maar het heeft ongetwijfeld ook te maken met het feit dat W-B geen ploeg heeft om het spel te maken en dat is vooral in eigen huis een jammere zaak. Buitenshuis echter kan het zich veroorloven iets meer de kat uit de boom te kijken en vanuit een uitstekende organisatie achterin en snelle flankspelers als Foulon, Ampomah en Boljevic op de counter te loeren. In Genk en in het Jan Breydelstadion tegen Club Brugge zat er mits wat meeval (en dat heeft elke ploeg wel eens nodig) meer in dan respectievelijk 3-2 verlies en een 1-1 puntendeling. Laat ons hopen dat die tactiek woensdag in Kortrijk mag leiden tot een tweede overwinning van het seizoen, want dat zou een geweldige opsteker betekenen met volgende week zondag om 18 uur de komst van Sporting Anderlecht.

Patrick Van Wesemael.