StatisticsCounter Nieuws Gele ditjes, blauwe datjes archief

Top 40 Fichebak oud-spelers SK Beveren

freethielsprokkels FREETHIELSPROKKELS.

* Toch maar beter niet met lege handen terugkeren uit Kortrijk.
Het is een gouden regel om zelf eerst te doen wat men moet doen en pas daarna over het muurtje te kijken wat de buren uitspoken. Omdat Moeskroen gisteren al verrassend 3 punten pakte tegen Gent gaat die vlieger niet op natuurlijk en ligt de bal straks in het kamp van W-B om de Henegouwers weer op een iets grotere afstand te duwen. Het lijkt soms een voordeel dat men 3 ploegen in de rangschikking achter zich kan houden zoals in het geval met Lokeren, Zulte-Waregem en Moeskroen, maar de keerzijde van de medaille is dat de kans reëel is dat elke speeldag 1 van deze 3 punten haalt.
Of in het huidige systeem met slechts één degradant het beter is dat één ploeg ver wordt teruggeslagen in het klassement, waarschijnlijk wel ! En nog beter is uiteraard dat we er zelf 3 op relatief grote afstand kunnen voetballen ! Een overwinnng kan wonderen doen en mocht die er deze avond komen in het Guldensporenstadion, zet W-B niet enkel Moeskroen terug op een iets meer veilige afstand, maar komen een aantal andere ploegen waaronder Oostende binnen schot. Dat de kwaliteit van ons voetbal dit seizoen nooit het niveau van de eerste helft van vorig seizoen zal halen is een zekerheid, maar het enige wat ontbreekt om een relatief rustig seizoen te draaien (en ik sta er zelf van versteld dat dit in theorie nog perfect kan) is gewoon minder snel met een puntendeling tevreden zijn en durven voor de 3 te gaan.

* Uitslagen in de lagere reeksen.
Afgaande op de cijfers was Bornem dit weekend kansloos op bezoek bij koploper Tienen. Het werd een logische 3-0 overwinning voor de Vlaams-Brabanders.
In Beveren had Yellow Blue al rede voor een eerste en hopelijk niet laatste feestje van het seizoen.
Door een 3-1 overwinning tegen Oudegem verzekerde YB zich van de eerste periodetitel en dat biedt uiteraard perspectief. Het was een aangename match met 2 goed voetballende ploegen waarbij de thuisploeg halverwege op een 1-0 voorsprong stond. Die marge werd kort na de rust verdubbeld, maar bij het ingaan van het slotkwartier lukte Oudegem de aansluitngstreffer. Kort daarna viel echter de bevrijdende 3-1. Volgend weekend staat de korte verplaatsing naar Kallo op het programma en hoopt YB zijn kloof van 4 punten met Kemzeke minimaal te behouden.
Overmorgen donderdag speelt Yellow Blue voor de Hoffman-Cup uit tegen tweede provincialer Kleit. Winst in die partij zou nu reeds een ticket opleveren voor de Beker van België volgend seizoen.

PVW.