Speeldag 13 heeft voor Waasland-Beveren geen ongeluk gebracht. Het onterecht verspeelde puntje afgelopen zondag tegen Antwerp werd in het Guldensporenstadion gerecupereerd. Een 2-0 achterstand halverwege (was dat een meevaller, want de score had best dubbel zo hoog kunnen oplopen aan de rust) werd in een veel betere tweede helft en met het onontbeerlijke tikkeltje meeval, uitgewist.

Tegen Antwerp vorig weekend moest W-B het openingskwartier ondergaan, maar wat Kortrijk woensdagavond in de eerste 25 minuten op de mat bracht, was gewoon indrukwekkend. Flitsend, verpletterend, onweerstaanbaar, woorden schieten tekort om het offensief van KVK te omschrijven. Gelukkig staat er bij W-B een keeper tussen de palen die in een begenadigde vorm steekt en misschien nog als grootste kwaliteit heeft dat hij zijn eigen immer knappe prestaties van dit seizoen blijft minimaliseren alsof het de normaalste zaak van de wereld is.
Met 26 minuten op de klok keek Waasland-Beveren tegen een kansloze 2-0 achterstand aan, maar zelfs de grootste optimist was op dat moment niet te overtuigen dat er zoiets bestond als een comebak. Tot tweemaal toe liet W-B zich in de lure leggen bij een hoekschop van Chevalier.
Bij de eerste in de 18de minuut kopte Lepoint staalhard binnen, bij de tweede greep Keita veel te opzichtig in en Stojanovic verzilverde de elfmeter.
Tussendoor had Ampomah wel eens gedreigd, maar zelden kwam een fluitsignaal voor de rust zo welkom voor de spelers van W-B als woensdagavond in het Guldensporenstadion.

Yannick Ferrera zette tijdens de rust in een cynische bui nog een keer de elf namen van de starters op het bord in de hoop dat zijn spelers zouden beseffen dat zij in het Guldensporenstadion waren en niet in de Siniscoop te Sint-Niklaas en ongelooflijk maar waar, het werkte nog ook. Amper 120 seconden verder in de tweede helft en de aansluitingstreffer was een feit. Uitstekende doorsteekbal van Badibanga, prima voortzetting van Ampomah en Boljevic die met wat meeval de bal over de lijn kon duwen.
De vrees van de supporters van W-B dat een vroege derde goal zou uitblijven duurde "toch" vijf minuten, want toen ging Vukotic in de fout (gelukkig zonder zijn vijfde gele kaart van het seizoen te krijgen), maar super Davy vond het welletjes geweest voor die avond en gunde Stojanovic geen tweede en beslissende doelpunt. Een cruciaal moment, want in de 78ste minuut lukte de ingevallen Francesco Forte het doelpunt waar in eerste instantie hijzelf al zoveel weken naar snakte. Het voorbereidende werk was van Boljevic, de presentatie van Schryvers en de tegenvoetse kopbal van een reken maar dolgelukkige Forte. In de 94ste minuut flirtte W-B nog met de nederlaag, maar het mag ook een keer meezitten !

Draak van een eerste helft, maar knap dat Ferrera in staat was zijn spelers een metamorfose te laten ondergaan. Wat zullen we Davy Roef missen zondag tegen Anderlecht, maar wat een dijk van een wedstrijd van jongeling Daam Foulon, net als tegen Antwerp overigens.
Minpuntje was de manier waarop Massop op zijn vervanging reageerde door zijn aanvoerdersband te grabbelen te gooien, maar dat zegt anderzijds ook iets over zijn mentaliteit en laat dat nu precies het codewoord zijn voor de tweede helft van W-B.
Lees hierna het wedstrijdverslag van Pers- en Communicatieverantwoordelijke Martijn De Jonge van Waasland-Beveren.

WAASLAND-BEVEREN STAAT OP NA RUST EN HAALT PUNT MEE UIT KORTRIJK

Waasland-Beveren heeft een achtste gelijkspel gehaald dit seizoen. Na een héél slechte eerste helft rechtten onze Leeuwen de rug na de koffie. Aleksandar Boljevic en Francesco Forte zetten de scheve situatie na de rust recht.

Geel-blauw begon niet scherp aan de partij. In minuut twee kreeg Ouali meteen een grote kans. De aanvaller knalde, gelukkig voor geel-blauw, over. Luttele minuten later was daar al een tweede grote kans voor de thuisploeg. Davy Roef toonde zich echter wél bij de les en pakte uit met een prima parade. In minuut negen was er de eerste keer antwoord van geel-blauw. Aleksandar Boljevic kapte goed terug en zag Nana Opoku Ampomah staan aan de tweede paal. De Ghanees kon koppen, maar mikte een metertje naast. De thuisploeg domineerde en in minuut negentien resulteerde dat in een doelpunt. Chevalier schilderde een hoekschop perfect op de knikker van Lepoint: 1-0. De volgende kans was opnieuw voor de thuisploeg. Kristof D'Haene besliste een kruisbal in één tijd richting doel te deviëren, maar hij miste zijn doel op een haar na. In minuut 25 ging Paul Keita te opzichtig aan Lepoint hangen. De daaropvolgende penalty werd door Stojanovic omgezet: 2-0. Vlak voor de rust kon Boljevic zich nog eens doorzetten en werd hij neergehaald in de zestien. Het contact was er, maar zowel de scheids als de VAR vonden het vreemd genoeg geen penalty.

Na de rust kwam Jur Schryvers tussen de lijnen, hij verving Keita. Geel-blauw kwam wakker uit de kleedkamer. Ampomah zet een goede aanval op op links en trachtte Apostolos Vellios te bereiken; via een Kortrijks been kwam de bal echter bij Boljevic terecht. De Montegrijn twijfelde niet en knalde de aansluitingstreffer tegen de netten. Een handvol minuten later opnieuw opschudding aan de overkant. Vukotic zette de tackle in en raakte daarbij Kanu: opnieuw penalty. Roef toonde zich echter opnieuw paraat en stopte zijn derde strafschop van het seizoen. Waasland-Beveren ging heel aanvallend spelen met nog dik twintig minuten op de klok. Milan Massop ging naar de kant, Francesco Forte kwam de aanval versterken. En versterken deed ie, met nog iets meer dan tien minuten op de klok kopte hij de 2-2 tegen de touwen. De assist van Schryvers was perfect! De thuisploeg kwam opnieuw opzetten, maar W-B bleef organisatorisch goed staan!

Opstelling KVK:
Kaminski, Kagelmacher, Azouni, Chevalier, Kanu (54' Charisis), Stojanovic, Van Der Bruggen, Lepoint, De Sart, Ouali (72' Avenatti), D'Haene
Opstelling W-B:
Roef, Massop (68' Forte), Boljevic, Badibanga (83' Jubitana), Verstraete, Keita (46' Schryvers), Ampomah, Caufriez, Vukotic, Foulon, Vellios
Gele kaarten:
25' Keita (fout), 32' Kaminski (fout), 45' Ampomah (fout)