StatisticsCounter Nieuws Gele ditjes, blauwe datjes archief

Top 40 Fichebak oud-spelers SK Beveren

freethielsprokkels FREETHIELSPROKKELS.

* Staart heeft zich flink geroerd.
Speeldag 13 zit er op en met Oostende - Charleroi wordt vanavond al een begin gemaakt met speelronde 14. Aanstaande zondag 4 november mag het Waasland deze speeldag afsluiten met om 18 uur W-B - Anderlecht en om 20 uur Lokeren - Moeskroen.

Er zijn 2 interessante vaststellingen na het midweekvoetbal. Genk staat voorlopig op eenzame hoogte in de JPL en de staart van het klassement heeft zich flink geroerd. Woensdagavond maakte W-B een knappe en schieronmogelijke remonte bij zijn zwarte beest Kortrijk, maar het rode-lantaarn-trio liet eveneens van zich spreken. Moeskroen en Zulte-Waregem haalden zwaar uit tegen respectievelijk Gent en Standard, maar het knap punt dat Lokeren pakte in Anderlecht zal iets minder feestelijk hebben aangevoeld voor de Lokerse supporters die op de terugweg van Brussel naar Daknam liever een andere eindstand hadden vernomen dan de 3-1 winst van Zulte-Waregem tegen Standard.
Ondanks de deugddoende 2-2 van W-B in Kortrijk, vielen de resultaten van de concurrentie dus wat tegen, maar eigenlijk is dit een te negatieve benadering van de situatie. Een punt buitenshuis pakken is altijd en overal prima en zeker bij een ploeg waar de voorbije jaren een kansloos pak slaag telkens het deel was van W-B. Daarenboven moeten we ons optrekken aan de tweede helft in Kortrijk die onvergelijkbaar beter was met de eerste, maar die vaststelling op zichzelf is waardeloos wetende welke onwaarschijnlijk beschamende eerste helft W-B afleverde. Chapeau dat het team na een dergelijke wanvertoning in het eerste bedrijf, alsnog en door toedoen van enkele wissels, het tij alsnog kon keren. Groot compliment voor Davy Roef die alweer de stille kracht was achter deze waanzinnige comeback, maar een dikke schouderklop verdiende zeker ook Daam Foulon die zich op een mum van tijd aan het ontpoppen is tot het talent dat Anderlecht wel degelijk in hem had gezien. Gelukkig was Foulon nogal ongeduldig, want ex-manager Herman Van Holsbeek had Daam graag zien blijven en vond dat het een kwestie van tijd was vooraleer Daam zijn basisplaats bij Paars-Wit zou pakken. Nu ja, in het huidige Anderlecht zou dat niet eens zo'n prestatie zijn ! Laten we nog geen victory kraaien, maar de tussentijdse les die we hieruit kunnen trekken is toch dat er vaak veel te snel conclusies worden getrokken in de beoordeling van jonge spelers. In play-off II van vorig jaar had Daam enkele ongelukkige tussenkomsten waarvan de tegenstander profiteerde, maar nu blijkt dat hij uit die wedstrijden veel heeft geleerd. En ook met Jur Schryvers gaat het beetje bij beetje de goede kant op, net als met Caufriez en Boljevic. Stellen dat de toekomst van W-B hiermee verzekerd is lijkt in deze onzekere tijden ongepast, maar indien de club de moed heeft lessen te trekken uit dit overgangsseizoen (want meer zit er niet in) krijgt het na dit seizoen of wie weet al aan de winterstop, de kans om, hopelijk zonder kleerscheuren, te anticiperen op zijn mislukt zomertransferbeleid en dat zou toch een dikke meevaller zijn. Tot slot, leuk dat Forte zowel tegen Antwerp als Kortrijk, hoe kort zijn invalbeurten ook waren, tekenen van progressie vertoonde. Natuurlijk gunnen we het die gast voor 200 procent na de bakken kritiek die hij over zich kreeg. Goeie trainers zijn zij die spelers beter maken wordt wel eens gezegd waarbij tegenwoordig vaak naar Philippe Clement wordt verwezen. Die fase heeft Yannick Ferrera bij W-B wat mij betreft nog niet bereikt, maar hij is wel goed op weg om een aantal afgeschreven transfers opnieuw een gezicht te geven en hun vertrouwen fel op te krikken. Sowieso is dat een eerste stap en laat ons hopen dat er nog volgen.

Moet ik nog iets kwijt over Genk ? Dat is grote klasse en misschien moet de KBVB maar eens overwegen om vanaf volgende week de Limburgers in de groep van Club Brugge te zetten en Blauw-Zwart de plaats van Genk in de EL te laten innemen.

PVW.