StatisticsCounter Nieuws Gele ditjes, blauwe datjes archief

Top 40 Fichebak oud-spelers SK Beveren

logoWB VOOR HET KLASSEMENT EN HET REVANCHEGEVOEL.

Hoe kostbaar het puntje was dat Waasland-Beveren woensdagavond pakte tegen zijn zwarte beest Kortrijk, bleek eens te meer donderdagavond toen Zulte-Waregem stuntte tegen Standard en Lokeren met een propere 1-1 terugkeerde vanuit Anderlecht. Moeskroen liet dinsdagavond al Gent kansloos zodat de 7 op 9 die de 3 staartploegen verzamelden boekdelen spreekt over de intensiteit van de strijd om het behoud die zich de volgende weken zal afspelen. W-B heeft amper 2 puntjes voorsprong op het duo ZW en Moeskroen en 4 op rode lantaarn Lokeren en doet er goed aan punten te blijven sprokkelen om het geciteerde trio achter zich te houden.

Waasland-Beveren is bezig aan een indrukwekkende reeks van gelijke spelen. Na 13 speeldagen staat de teller op 8 en alhoewel de perceptie over dit cijfer vaak een wat negatieve indruk wekt, past het ook een keer op zoek te gaan naar de positieve keerzijde van de medaille. In de 8 wedstrijden die eindigden op een puntendeling, kroop het slechts tweemaal door het oog van de naald. In het openingsweekend in Waregem en woensdag in Kortrijk, mochten de mannen van Yannick Ferrera wat blij zijn dat het reglement voorschrijft dat een tweede verplicht is. In de overige 6 partijen was het vaak een dubbeltje op zijn kant, net zoals in 3 van de 4 verloren matchen. In Genk, Lokeren en thuis tegen Antwerp vorige week nog, was een draw een betere weergave geweest van de verhoudingen tussen de lijnen.

Deze lange aanloop naar de match van zondagavond 18 uur tegen Anderlecht om aan te tonen dat W-B dit seizoen niet in aanmerking komt voor een schoonheidsprijs, maar op de genoemde 2 uitzonderingen na, staat het zijn mannetje wel. In een herkenbare vechtersstijl kan het veel ploegen knap lastig maken, of moeten we zeggen beletten de tegenstander te laten voetballen ? En ondertussen hebben de tegenstanders zeker door dat men met W-B nooit gedaan heeft vooraleer het laatste fluitsignaal heeft geklonken. Bijzonder jammer zondagavond is dat de Waaslanders hun pronkstuk en beste man van het seizoen tot nu toe moeten missen. Omdat Anderlecht nog een gdeelte van het loon van Roef voor zijn rekenng neemt, mag Davy morgenavond niet spelen tegen Anderlecht en dat is sowieso een aderlating. Kevin Debaty krijgt de kans om zijn weinig overtuigende matchen tegen Mandel United en Keulen naar het verleden te verwijzen en heeft ook nog wel iets goed te maken met de Beverse supporters na zijn dubieus gedrag tegen Antwerp.

W-B moet de partij tegen Anderlecht ook aangrijpen om revanche te nemen voor de overdosis aan onrecht dat het vorig jaar werd aangedaan en waardoor een 1-0 voorsprong in de slotfase nog op een onsportieve wijze afhandig werd gemaakt. Een kolfje naar de hand van Daam Foulon ? Wat is die jongen de laatste weken en weliswaar met de nodige ups en downs, op een goed niveau aan het voetballen. Hij is morgen wel te vinden voor een Deschachtje denk ik, maar we doen er goed aan onnodige druk van zijn nog jonge schouders af te houden.

O ja, we moeten natuurlijk ook nog iets vertellen over de tegenstander. Vaak is een voorbeschouwing van een match tegen Anderlecht een zoeken naar afwezigen of het voorzichtig aanbrengen van excuses in geval dat het fout zou lopen. De tijd echter dat wedstrijden tegen de recordkampioen een kansloze missie waren is echter al enkele jaren voorbij. Het grootste gevaar momenteel schuilt in de vaststelling dat thans het meest geschikte ogenblik lijkt om de Brusselaars in de ogen te kijken. Onderschatting mag nooit aan de orde zijn, maar Anderlecht is en blijft een verzamelng van heel wat goeie voetballers die in deze fase van de competitie nog onvoldoende een ploeg vormen. Een jonge ploeg ook waarvan heel wat gasten over de potentie beschikken op iets langere termijn het gestelde vertrouwen te bevestigen.

We moeten dus hopen dat die ene vonk welke nodig is om de motor te laten aanslaan, er zondag op de Freethiel nog niet komt. Het kan toch onmogelijk zo zijn dat na de Anderlecht-onwaardige resultaten van de voorbije weken, deze ploeg met vertrouwen naar Beveren afzakt. De mannne van Ferrera moeten dan wel met een andere ingesteldheid aan de match beginnen dan tegen Antwerp en Kortrijk en zelf een keer blufpoker spelen vanaf de aftrap.

Patrick Van Wesemael.