StatisticsCounter Nieuws Gele ditjes, blauwe datjes archief

Top 40 Fichebak oud-spelers SK Beveren

freethielsprokkels FREETHIELSPROKKELS.

* Diverse sprokkels.
Het zwaartepunt van de degradatiestrijd op speeldag 14 ligt deze avond met vanaf 18 uur Waasland-Beveren en Anderlecht die het tegen mekaar opnemen, maar om 20 uur staan er met Lokeren - Eupen en STVV - Zulte-Waregem minstens 2 even interessante duels op het programma. Wat zou het ongelooflijk prettig zijn indien er op de Freethiel naar deze laatste 2 matchen kan worden uitgekeken met de zekerheid van 3 gouden punten op zak ! Laten we het vel van de beer niet te vlug verkopen, maar een keer stoute taal spreken en luidop stellen dat (zelfs W-B) tegen het huidige Anderlecht zich niet bij voorbaat kansloos mag achten, is geen misplaatste grap. Beste Yannick, mag ik vragen om iets voor 18 uur de spelers in een lichte vorm van hypnose te brengen en hun te vertellen dat het nog 0-0 staat en de tweede helft gaat beginnen in de hoop dat zij dan meteen bij de les zijn en niet zoals in Kortrijk 45 minuten later.

Zonder te spelen deden de ploegen onderin zaterdag al een goeie zaak, want Moeskroen dat vroeg in de wedstrijd met 10 man verder moest, hield tot de slotfase in Cercle een 0-1 voorsprong vast, maar gaf die dus in de absolute slotfase alsnog uit handen, mede door een doelpunt van Dylan De Belder.

Tot slot : W-B ligt al even uit de Beker van België en ik had mij voorgenomen de match tegen Mandel United voorgoed uit mijn gedachten te bannen, maar tot mijn grote spijt deed het grote PSV mij er midden deze week toch weer aan denken. In de competitie heeft het 33 op 33, maar coach Mark Van Bommel vond het nodig om woensdag in de KNVB-bekermatch tegen tweedeklasser RKC een Ferrerake te doen en 11 andere spelers aan de aftrap te brengen. Gevolg : PSV er uit en een unieke kans op een dubbel vergooid, want zelfs een dit seizoen bijzonder sterk voetballend Ajax zal geen enkele misstap meer mogen zetten om de Eindhovenaren van de landstitel te houden.

Dat onderschatting van de tegenstander op het hoogste niveau zoals PSV met RKC deed, is onbegrijpelijk. Dat trainers een mix tussen de lijnen brengen lijkt mij zeer aannemelijk om niet te zeggen een must, maar 11 andere spelers, het is gewoon belachelijk en maar goed dat het wordt afgestraft.

PVW.