Waasland-Beveren heeft zijn tweede opeenvolgende thuisnederlaag geleden. Zondagavond werd met 1-2 verloren van Anderlecht en net als de vorige thuisnederlaag tegen Antwerp was een puntendeling op basis van een degelijke tweede helft verdiend geweest. En er was nog meer schade zondagavond, want de Waaslanders zullen het zaterdag in Brugge al zeker moeten stellen zonder rots in de branding Vukotic (vijfde gele kaart) en Caufriez (tweemaal gisteren tegen Anderlecht).
Sommige bronnen menen zelfs te weten dat ook Jur Schryvers tegen Cercle ontbreekt vanwege een schorsing. Hierna vinden jullie het wekelijks matchverslag van Martijn De jonge, maar alvast deze persoonlijke bedenkingen na de ontgoochelende partij tegen Paars-Wit.
De speler die het minst aan de aftrap werd verwacht was één van de betere. Het was zoeken voor Bizimana naar de juiste positie, maar hij speelde sterk en had nauwelijks balverlies. Het moet geleden zijn van de openingswedstrijd in Waregem waar Bizimana als onderdeel van een falend W-B aan de rust werd vervangen en tot gisteren naar het achterplan verdween.
En er komt ook maar geen einde aan de zoveelste zwakke eerste helft. Gisteren bleek al dat het niet kan blijven duren dat de daarin opgelopen schade in de tweede helft ongedaan wordt gemaakt zoals in Brugge en Kortrijk. Wat kan de achterliggende rede voor dat immer voorzichtig begin zijn ? Vooral voor eigen supporters mag het toch op aanvallend vlak iets meer zijn. Wat jammer dat tegen dit zwak Anderlecht geen punten werden gepakt. Een gebrek aan lef ? Waarom kan er pas een vuist worden gemaakt wanneer men op achterstand staat ?
De wedstrijd zaterdag in Brugge tegen Cercle wordt er eentje vergelijkbaar met die in Moeskroen : best winnen, want omdat Zulte-Waregem en Lokeren het tegen mekaar opnemen is de rode lantaarn in theorie nog niet mogelijk, maar verlies in het Jan Breydelstadion brengt hem wel dichtbij.

Patrick Van Wesemael

W-B kan geen punten rapen tegen RSCA

De bezoekers uit de hoofdstad begonnen het felst aan de partij. Dimata kopte na zes minuten richting doel, maar Kevin Debaty zag de bal over zijn doel vliegen. Vijf minuten later dook diezelfde Dimata de zestien in. Hij zocht nadrukkelijk het contact met Louis Verstraete en ging over het been. Scheidsrechter Laforge ging mee in het stuk en wees naar de stip. Contact met de VAR was niet zichtbaar. Dimata zette de elfmeter zelf om. Het is de zevende strafschop tegen geel en blauw al dit seizoen. Goed tien minuten later trapte Bakkali naar doel, maar Debaty redde met de vuisten. Voor het overige geen kansen te noteren in de eerste periode.

Na de rust kwam Floriano Vanzo tussen de lijnen. Hij verving Ampomah, die flirtte met een tweede geel karton. Op het uur pas de eerste keer opschudding. Waar de ref in de eerste helft een lichte/onbestaande penalty toekende, weigerde hij dat aan de overkant te doen. Caufriez werd nochtans stevig 'geknuffeld' in de zestien. Opnieuw werd de VAR niet geraadpleegd. In minuut 73 moesten de bezoekers met tien verder. Toegegeven, een licht tweede gele karton. In minuut 82 en 90 kreeg ook Caufriez een gele kaart. Die eerste gele werd gegeven na een zuivere tackle op de bal. W-B ging ten aanval, maar stuitte zo op een tweede doelpunt op een counter. In blessuretijd werd het nog 1-2 na een own goal, maar een punt uit de brand slepen lukte niet meer.

Zonder een calimerogevoel te willen verspreiden, durven we toch concluderen dat de wedstrijdleiding ons punten kost. Bovendien wegen de lichte gele kaarten door met het oog op volgende wedstrijden. Caufriez en Vukotic zijn volgend weekend geschorst. Een nieuwe kans op drie punten volgt volgende week zaterdag op Cercle Brugge.

Opstelling W-B:
Debaty, Massop, Boljevic, Bizimana, Verstraete (70' Badibanga), Ampomah (46' Vanzo), Caufriez, Vukotic, Foulon, Vellios, Schryvers (78' Forte)

Opstelling A'lecht:
Didillon, Makarenko, Gerkens, Dimata, Kums (34' Lokonga), Trebel (85' Sanneh), Milic, Bornauw, Vranjes, Saelemakers, Bakkali (76' Appiah)

Gele kaarten:
23' Verstraete, 31' Ampomah, 33' Saelemakers, 54' Makarenko, 55' Foulon, 59' Bizimana, 64'Milic, 73' Milic, 78' Vanzo, 81' Caufriez, 90' Forte, 90' Caufriez

Rode kaarten:
73' Milic, 90' Caufriez