StatisticsCounter Nieuws Gele ditjes, blauwe datjes archief

Top 40 Fichebak oud-spelers SK Beveren

freethielsprokkels FREETHIELSPROKKELS.

* Enkele jonge gasten goed op weg om de stap te zetten.
Het is en blijft waarschijnlijk een lastig seizoen voor Waasland-Beveren en dan zijn lichtpuntjes over het algemeen dun gezaaid. Ik meen mij te herinneren dat enkele weken geleden in een Vlaamse krant werd geschreven dat W-B qua gemiddelde leeftijd bij de 10 jongste ploegen van Europa hoort en dat is uiteraard een mooi compliment. Extra fijn is dat een viertal van die gasten ook de Belgische nationaliteit heeft en nog voor halverwege het seizoen toch al flink wat selecties verzamelde. Caufriez kan de langste staat van dienst voorleggen, maar wisselt nog iets te vaak een goeie wedstrijd af met eentje zoals de supporters het omschrijven, waarin hij zich af en toe laat betrappen op een onbegrijpelijke stoot. Jur Schryvers is dit seizoen stilaan een vaste waarde aan het worden (bij Yannick Ferrera is niemand zeker van dat etiket) en het voordeel met Jur is dat hij op meerdere plaatsen kan worden uitgespeeld en regelmatig met een prima voorzet uitpakt.
De ontdekkng van de jonge spelers tot nu toe is ongetwijfeld Daam Foulon. Vorig seizoen niet altijd succesvol tijdens play-off II, maar dit seizoen als een komeet omhoog geschoten en een paar longen om jaloers op te worden. Laat hem wat mij betreft maar eens vaker de stilstaande fases vor zijn rekening nemen, want het rendement van Boljevic op dat vlak is bedroevend.
Nu even uit beeld verdwenen, maar we gaan in de toekomst zeker nog van hem horen, is Denzel Jubitana. Jongen met een gave techniek en goeie vista, maar hij moet nog een beetje aan duwelkracht winnen. Een zwaluw maakt de lenten niet, maar de prestatie van Bizimana zondag tegen Anderlecht was in ieder geval hoopgevend. De Ruandese international bakte er in het openingsweekend in Waregem niks van (hij deelde er in de malaise), maar zijn match tegen Anderlecht mocht gezien worden. Boljevic en Ampomah zijn prille twintigers met wellicht de meeste klasse, maar ze mogen dit seizoen gerust wat meer regelmaat aan de dag leggen.
Wat deze groep mist om een rustig seizoen te draaien is 1 of 2 speles met toch wat ervaring en vooral voetbalvernuft. De spelers puilen bij momenten uit van inzet, maar door het ontbreken van genie is het rendement van die inspanningen veel te laag.

PVW.