StatisticsCounter Nieuws Gele ditjes, blauwe datjes archief

Top 40 Fichebak oud-spelers SK Beveren

dekleppevanseppe.jpg DE KLEPPE VAN SEPPE.

Een maand later en wat weten we meer?

Operatie Propere Handen loopt nu al net iets meer dan een maand. Verschillende mensen zijn in verdenking gesteld, opgepakt, weer vrijgelaten en ga zo maar door. Na deze periode zou je denken dat er wel al 't &eacutén en 't ander duidelijk zou zijn. Voorlopig blijft het bij slechts enkele bewijzen. Wat weten we exact?


Beginnen doe ik bij het recentste nieuws. Evert Maeschalk, makelaar van onder andere Hans Vanaken, Birger Verstraete, Bjorn Engels, maar ook die van Davy Roef. Maeschalk zou naar verluidt drie weken geleden al in verdenking zijn gesteld voor matchfixing in de wedstrijd tegen KV Mechelen. Dat zou hij naar eigen zeggen nooit gedaan hebben, maar had dit, net als onze voorzitter, moeten melden aan de voetbalbond.
Afwachten wat hier dus wel en niet van aan is.

Makelaars Bayat en Veljkovic zitten nog steeds in de cel. Bayat voor het lidmaatschap van een criminele organisatie en witwaspraktijken.
Veljkovic eveneens vanwege lid te zijn van een criminele organisatie, maar ook voor witwaspraktijken én omkoping. Wat er met hen zal gebeuren is ook hier nog niet duidelijk, maar schuldig zijn ze (naar mijn gevoel) in ieder geval, net als scheidsrechter Bart Vertenten die nog steeds vast zit. Ook hij voor omkoping en lidmaatschap van een criminele organisatie.

Volgende personen zijn vrijgelaten onder voorwaarden : onze eigen voorzitter Dirk Huyck, hij wordt nog steeds verdacht van omkoping en mag de komende 2 maanden geen contact hebben met de club. Hetzelfde geldt voor financieel-directeur Swolfs. Ook de ondertussen ex-coach van Lokeren Peter Maes werd vrijgelaten onder voorwaarden. Hij wordt verdacht van witwaspraktijken en betrokkenheid in een criminele organisatie.

Dat is heel wat informatie. Meer dan waarom ze zijn aangehouden weten we officieel niet. Wat er met hen definitief zal gebeuren evenmin. De komende weken worden allicht cruciale en definitieve beslissingen genomen voor de reeds genoemde personen.

Tot volgende week!

Seppe Meul.