StatisticsCounter Nieuws Gele ditjes, blauwe datjes archief

Top 40 Fichebak oud-spelers SK Beveren

logoWB W-B HEEFT WEER DE NAUWE SCHOENTJES AANGETROKKEN.

Winnen was er dit seizoen voor Waasland-Beveren nog maar één keer bij, maar het vermijden van nederlagen lukte des te beter. Met een puntje schiet men niks op is een vaak gehoorde uitspraak, maar laat de verloren wedstrijden tegen Antwerp en Anderlecht een puntendeling opleveren en het klassement zag er toch wat minder zorgelijk uit. De recente verliespartijen tegen de genoemde ploegen was op zichzelf geen onverwachts gegeven, maar ze hebben W-B wel weer opnieuw intens bij de degradatiestrijd betrokken. Het klassement geeft met een dertiende plaats op zestien een wat vertekend beeld, want het verschil met rode lantaarn Zulte-Waregem bedraagt amper 2 schamele puntjes. Gelukkig staan Zulte-Waregem en Lokeren dit weekend in het Regenboogstadion tegenover mekaar en krijgt Moeskroen het bezoek van Genk, maar het wordt nu hoog tijd dat die lang gezochte tweede overwinning er komt of de schade wordt nog moeilijk te overzien.

Cercle Brugge heeft zijn rentree in de hoogste klasse in geen geval gemist. Dit jong elftal brengt fris en aantrekkelijk voetbal en niet onbelangrijk, het pakt daarmee vrij vlot punten. Tenzij een diepe inzinking waar momenteel niet de minste aanleiding is om van die veronderstelling uit te gaan, zien we de Vereniging dit seizoen probleemloos het behoud veilig stellen en past maar één uitdrukking : respect en zeer goed gewerkt. Zouden de supporters van Cercle er wakker van liggen dat de club in Monegaske handen is ? Ik denk het niet en als een samenwerking op vertrouwen en een goeie basis stoelt, zijn die twijfels ook overbodig. Tof dat ex-W-B'er Dylan De Belder de laatste tijd speelminuten krijgt en ook de weg naar de netten begint te vinden.

Naast 3 kostbare punten verloor Waasland-Beveren afgelopen zondag ook een aantal spelers die omwille van kaartenoverlast forfait moeten geven tegen Cercle. Het recupereert wel sterkhouder Davy Roef, maar rots in de branding Aleksandar Vukotic ontbreekt en dat zullen we geweten hebben. Ik ben echt benieuwd om te zien welk antwoord de Beverse defensie in petto heeft op een frivool voetballend en offensief dreigend Cercle. Ook Louis Verstraete (goed bezig als breker) en Caufriez blijven dit weekend aan de kant door een schorsing, maar lijken mij iets gemakkelijker vervangbaar dan onze boomlange centrale verdediger Vukotic.

Een doelpunt maken kan alle theorieën in een mum van tijd naar de prulenmand verwijzen en een voorsprong voetbalt soms o zo gemakkelijk. Wat Yannick Ferrera uit deze jonge, onervaren en niet van het talent overlopende groep haalt valt niet te onderschatten, maar we krijgen te vaak de indruk dat bij onze coach de eerste opdracht is om tegengoals te vermijden en zelf scoren op de tweede plaats komt. Ik vind zelfs de omgekeerde werkwijze nog te voorzichtig en de aanval de beste verdediging, maar het wordt toch tijd voor een gulden middenweg, want 1 overwinning in 14 wedstrijden is gewoon slecht.

Patrick Van Wesemael.