StatisticsCounter Nieuws Gele ditjes, blauwe datjes archief

Top 40 Fichebak oud-spelers SK Beveren

freethielsprokkels FREETHIELSPROKKELS.

* Keert Oscar Threlkeld tijdens de wintermercato terug naar Engeland ?
Hij zou een waardige opvolger voor Laurent Jans worden op de rechtsachter positie, maar bijna halverwege het seizoen heeft de Engelsman nog nauwelijks gespeeld. Onvoldoende dus om een degelijke inschatting te maken van zijn sportieve mogelijkheden, maar door het ijs is hij in die weinige speelminuten in geen geval gezakt. Oscar was bij zijn club van herkomst (Plymouth) de publiekslieveling en we zijn er nog altijd van overtuigd dat hij door zijn manier van spelen die status ook op de Freethiel had kunnen verwerven, een beetje naar het voorbeeld van Bizimana die vorige week na lang nog eens van onder een dikke laag stof werd gehaald en voetbalde alsof hij nooit was weg geweest. Of het bij Threlkeld nog zo ver zal komen is zeer de vraag, want het zit al even niet zo best meer in het hoofd van Oscar. Het uitblijven van de verhoopte basisplaats heeft daarbij zeker meegespeeld, maar ondertussen verloor hij ook zijn broer en dat zijn natuurlijk omstandigheden waarbij het streven naar een basisplaats niet helpen. En nu ik toch in het begin van dit artikel de naam van Laurent Jans liet vallen, zou het kunnen dat hij, net als Anbang, moeite heeft om diezelfde ambitie (een plaatsje veroveren in het fanion van koploper Metz) tot nu toe niet echt kan waar maken ? Wat is voetbal toch een delicaat in te schatten spelletje, want onomstreden vaste waarden de voorbije jaren bij W-B zoals Jans en Demir, hebben nu de grootste moeite van de wereld om die status elders te bemachtigen en in het geval van Demir kan er met Zulte-Waregem zelfs niet gesproken worden van een sportief stapje hoger.

* Uitstekend speurwerk en niet duur.
Inkomende transfers, W-B kent er wat van en ze komen bij voorkeur uit zowat alle windstreken. Mag natuurlijk, maar beter zijn dan wat er hier bij ons rondloopt (en dat mag ruimer gezien worden dan de Freethiel) is liefst een voorwaarde waarop streng toegekeken wordt.
Ik had er Extra Time van afgelopen maandag niet voor nodig, want had die bedenking zelf al eerder gemaakt, maar wel goed dat het daar een keer werd vernoemd. Bij Antwerp (maandag was Wim De Decker een fiere en uitstekende studiogast) lopen een aantal gasten rond die al lang door de vele kenners zijn afgeschreven (Philip Joos noemde het dood en begraven), maar die momenteel wel de pannen van het dak spelen. Faris Haroun onderstreept dat tegenwoordig wekelijks met een prima doelpunt dat mag gezien worden, maar ook Dino Arslanagic staat als een muur in de Rood-Witte defensie. En niet onbelangrijk : deze spelers kwamen voor een prikje naar de Bosuil en kennen uiteraard onze vaderlandse competitie als hun binnenzak waardoor er amper kostbare inpassingstijd verloren gaat. Wel knap van Bölöni en De Decker om deze gasten zoveel vertrouwen te geven en zich niet enkel te baseren op het kostenplaatje. Tevens heb ik onthouden dat mede een beslissende factor is geweest voor Wim in het geval van Haroun, dat zij nog samen hebben gespeeld. Een perfect voorbeeld van hoe goeie contacten uit het verleden verzilverd kunnen worden en leiden tot een winwinsituatie. Een nuttige tip voor W-B en anderen ?

PVW.