Zaterdagavond heeft Waasland-Beveren na een beschamende vertoning een kansloze 2-0 nederlaag geleden tegen een ver van overtuigend Cercle Brugge. Het verlies was de spreekwoordelijke druppel te veel, want deze ochtend raakte bekend dat de samenwerking met coach Yannick Ferrera werd beëindigd. Hierna vinden jullie het wedstrijdverslag van pers- & communicatieverantwoordelijke Martijn De Jonge, maar eerst deze persoonlijke bedenkingen.

Voor de zoveelste keer dit seizoen begon W-B slap aan de wedstrijd en kon het in de eerste helft amper een noemenswaardig wapenfeit voorleggen. De tweede helft was beter en de thuisploeg had een goedkope strafschop om op 2-0 te komen, maar beter was nog ruim onvoldoende om te hopen op een klein wondertje. Het is eveneens onbegrijpelijk dat Ferrera aan een wedstrijd die gewonnen moest worden, begint zonder &eaciteén enkele spits, want Vellios en Forte vielen pas in de loop van de tweede helft in. De ploeg die gisteren tegen Cercle speelde maakte een zeer belabberde indruk en het gemis van de titularissen Vukotic, Caufriez en Louis Verstraete mogen niet als een excuus gelden, want op Vukotic na heeft W-B een kern met daarin veel middelmatige spelers waardoor Verstraete en Caufriez vervangen perfect mogelijk moet zijn. Het is mij ook een raadsel waarom Yanick voortdurend zijn team door mekaar bleef halen, want gisteren kon hij perfect het duo Caufriez-Vukotic vervangen door Moren-Salquist, maar toch gaf hij de voorkeur aan een oplossing met Massop centraal en Foulon die de voorbije weken goed op dreef was, op de linksachter in plaats van meer offensief op de linkerflank. Gelukkig was Bizimana in Cercle weer een lichtpuntje.

Ferrera werd dus zaterdagavond al na de wedstrijd aan de kant geschoven, maar wat nu ? Bedoeling zou zijn om tegen dinsdag een opvolger aan te duiden en met een interlandbreak voor de deur en de komst van Moeskroen naar de Freethiel op 25 november, lijkt het moment goed gekozen.

Vraag is of er wel een goed moment bestaat om een trainer te ontslaan, want zoiets is nooit een teken van weelde en we moeten ons toch hardop de vraag durven stellen of er voldoende kwaliteit rondloopt om veel meer te verwachten. We hebben immers de indruk dat de transferverantwoordelijken hun inkopen te hoog hebben ingeschat en laat ons hopen niet te duur hebben betaald. Wordt ongetwijfeld vervolgd.

W-B VERLIEST MET 2-0 VAN CERCLE BRUGGE

Waasland-Beveren verloor zonet met 2-0 van Cercle Brugge. Voor de rust maakte Mercier vanop vrije trap het openingsdoelpunt. Na de rust verdubbelde Bruno de score.

De thuisploeg kwam het scherpst uit de kleedkamer, dat lijkt een nare gewoonte te worden. Na amper vier minuten moest Davy Roef zich op de afspraak tonen. Cardona werd alleen voor onze doelman gezet, maar die kwam perfect uit. Nadien volgde middenveldvoetbal tot minuut achttien. Tobias Salquist greep foutief in en gaf een vrije trap weg net buiten het strafschopgebied. Mercier krulde de bal over de muur en zette de thuisploeg op een 1-0 voorsprong. Tien minuten voor rust kon Dylan De Belder, ex-WB'er, via Cardona naar doel trappen. Roef kon echter opnieuw redding brengen. Geel-blauw wilde wel, maar kon helemaal geen vuist maken. Tijd voor bezinning tijdens de rust...

Na de rust koos trainer Ferrera voor Karlo Lulic in de plaats van Denzel Jubitana. Het was wachten tot het uur op een eerste keer dreiging. Lulic recupereerde de bal, speelde Floriano Vanzo aan die op zijn beurt Aleksandar Boljevic aan de zijkant aanspeelde. De Montenegrijn zette goed voor, maar Taravel kon de bal net voor de ingevallen Apostolos Vellios in hoekschop verwerken. Met nog twintig minuten op de klok, legde ref Dhondt de bal op de stip. De Belder ging theatraal aan het vliegen en kreeg de strafschop. De VAR raadde Dhondt aan naar het scherm te kijken, hij deed dat, maar hield toch voet bij stuk. De ingevallen Bruno verdubbelde zo vanop elf meter de score. Luttele minuten later mikte Mercier op de paal van buiten de zestien. Vlak voor tijd trapte Tormin nog richting doel, maar opnieuw Roef kon redding brengen. Zwakke partij van geel en blauw.

Opstelling Cercle:
Nardi, Taravel (74' Ueda), Kone, Gakpe (81' Tormin), Mercier, De Belder, Hazard, Cardona (66' Bruno), Etienne, Lambot, Lusamba
Opstelling W-Beveren:

Roef, Salquist, Massop, Boljevic, Bizimana, Vanzo (73' Forte), Badibanga (57' Vellios), Jubitana (46' Lulic), Ampomah, Foulon, Schryvers
Doelpunten:

18' Mercier (1-0), 69' Bruno (2-0)
Gele kaarten:

69' Roef (protest), 69' Salquist (fout)