StatisticsCounter Nieuws Gele ditjes, blauwe datjes archief

Top 40 Fichebak oud-spelers SK Beveren

freethielsprokkels FREETHIELSPROKKELS.

* Wordt Bob Peeters de opvolger van Yannick Ferrera ?
Wat Tim Wielandt al na een paar weken zag aankomen en wat door een aantal van zijn collega's-journalisten niet zo werd geapprecieerd, is zondag (eigenlijk viel de beslissing zaterdagavond meteen na de verliespartij in Brugge) gebeurd. De non-match tegen Cercle waarin W-B in 90 minuten geen enkele deftige kans bij mekaar wist te voetballen, was de spreekwoordelijke druppel te veel.
Het verwijt dat Ferrera in een wedstrijd die gewonnen moest worden zonder spitsen begon, is terecht, maar anderzijds moet ik opmerken dat mij meerdere vergelijkbare situaties zijn bekend waarin de ploeg zonder aanvallers toch enkele keren scoorde. We moeten er immers van uitgaan dat wie op het hoogste niveau speelt, van verdediger tot aanvaller, een doelpunt kan maken. Maar daar precies wringt het schoentje, want er staan op die posities te veel spelers die al blij moeten zijn met een basisplaats en meer (een keer scoren vanuit de tweede lijn) van hen verwachten is uit den boze.
Elke trainer maakt fouten en dus ook Yannick Ferrera heeft dat gedaan, maar ik denk dat bij het bestuur (ik hoop het in ieder geval) ondertussen het besef is doorgedrongen dat W-B een ondermaatse transferperiode achter de rug heeft en dat de schuld doorschuiven naar de coach slechts gedeeltelijk te verantwoorden valt.
De naam van Bob Peeters wordt in de pers naar voor geschoven als de grootste kandidaat om Yannick op te volgen. Er zijn inderdaad een aantal zaken die in het voordeel spreken van Bob.
Hij kent het huis en was al een keer succesvol met een vorige reddingsoperatie. Bovendien heeft sportief manager Danny De Maesschalck nooit onder stoelen of banken gestoken dat hij gecharmeerd was door de manier van werken van Peeters. Er was natuurlijk de weinig tactvolle wijze waarop Bob kort voor de voorbereiding W-B de rug toekeerde en naar Charlton overstapte, maar ik herinner mij van onze sportief manager dat hij achteraf vond dat daarover door het bestuur niet correct werd gecommuniceerd. Deze bedenking van ons lid Nicolas bij het horen van de naam Peeters wil ik jullie alvast niet besparen : het bestuur had zich toch bij monde van Dirk Huyck een jaar geleden toen Genk Clement kwam pikken, voorgenomen zich niet te bezondigen aan dergelijke praktijken (het woord destabilisatie werd in de mond genomen). Wordt natuurlijk vervolgd !

PVW.