StatisticsCounter Nieuws Gele ditjes, blauwe datjes archief

Top 40 Fichebak oud-spelers SK Beveren

dekleppevanseppe.jpg DE KLEPPE VAN SEPPE.

Wat nu?

Yannick Ferrera is nu bijna een week ontslagen als coach van onze geliefde club. Reden voor het ontslag: tegenvallende resultaten. Al hebben wij als supporter wel meerdere dingen die bij ons opkomen als we moeten zeggen waarom deze man ontslagen werd. De vraag is nu wat er moet gebeuren.


Eerst en vooral, waar liep het mis? Eerlijk? Zowat overal. De kern is te weinig kwalitatief, talent is bij momenten zeer ver te zoeken. Die kern is het resultaat van een duidelijk gefaald transferbeleid. Dat het bestuur in eigen boezem kijkt na deze rampzalige periode zou ook meer goed dan kwaad doen. De coach, die startte bijna elke wedstrijd om niet te verliezen en dus niet om te winnen. De wedstrijd in Cercle was daar het absolute dieptepunt van. Een cruciaal duel in de strijd om het behoud aanvatten zonder spits, hoe in godsnaam haal je dat in je hoofd. 3 punten in die wedstrijd en we konden weer even ademhalen. Oké je moet roeien met de riemen die je hebt, maar elke wedstrijd op die manier starten is ook niet normaal als je het mij vraagt.

Wat moet er nu gebeuren? Eerst en vooral moeten we heel hard uitkijken naar de aankomende transferperiode in de hoop toch één of twee gerichte aankopen te kunnen doen die het tij doen keren. Er loopt talent rond in de groep, het moet er alleen uitkomen. Daarnaast hebben we een coach nodig die durft aanvallend te spelen. Iemand die risico's durft te nemen om toch maar die drie punten te pakken. Bob Peeters wordt het in ieder geval niet. Hij maakte mooi gebruik van de interesse van WB om een verbeterd contract bij Westerlo te krijgen. Afwachten wie het dan wel zal worden.

Seppe Meul.