StatisticsCounter Nieuws Gele ditjes, blauwe datjes archief

Top 40 Fichebak oud-spelers SK Beveren

freethielsprokkels FREETHIELSPROKKELS.

* De Boeck zet W-B ongewild een hak.
De zoektocht van W-B naar een nieuwe coach blijft duren. Eerder deze week verkoos Bob Peeters zijn contract bij Westerlo te verlengen in plaats van op te zeggen en woensdagavond laat haakte op het laatste nippertje ook Yves Vanderhaeghe af om zoals sinds donderdag blijkt, bij Kortrijk aan de slag te gaan. De Boeck dan maar naar W-B ? Die kans is zo goed als uitgesloten, ook al omdat Glen stilaan een etiket opgekleefd krijgt van, weliswaar een goeie trainer te zijn, maar na een half jaar is zijn impact op de spelersgroep uitgewerkt. Als je het mij vraagt dus geen probleem om bij W-B aan de slag te gaan, want het gemiddeld verblijf van een trainer bij W-B de voorbije jaren is denk ik niet veel langer dan 6 maanden.
Een gemiste week dus voor de toekomstige opvolger van Ferrera, maar omdat er heel wat spelers met internationale verplichtingen afwezig zijn, zal de schade wel meevallen.
En over schade gesproken, donderdagnamiddag speelde Waasland-Beveren vriendschappelijk in en tegen Utrecht en het kreeg zoals onze Noorderburen zouden zeggen, een flinke optater. Geen verslag "durven" lezen, maar het werd 6-0 voor de mannen van Dick Advocaat en assistent-coach Zelko Petrovic. Het toeval wil dat diezelfde Petrovic de voorbije dagen meermaals in de kranten werd genoemd als opvolger van Ferrera, maar die zal ongetwijfeld passen na wat hij gisteren van W-B heeft gezien. Trouwens, Petrovic werd wel aangeboden, maar zou nooit op de shortlist hebben gestaan.
Het einde van het jaar nadert en dus worden de jaarrekeningen stilaan bekend. Michel Vergauwen van HLN lanceerde donderdag in een tweet dat de kassa op Waasland-Beveren flink rinkelde, want de club maakte een positieve balans van 3 miljoen Euro bekend. Goed nieuws dus voor de aandeelhouders, maar bij de supporters zal ongetwijfeld de vraag opduiken waarom me niet wat meer heeft durven investeren in een betere ploeg. Wat centen achter de hand houden om te kunnen anticiperen op onverwachtse tegenvallers/tegenslagen wijst op een verstandig beleid, maar het sportieve mag uiteraard niet uit het oog worden verloren.

PVW.