StatisticsCounter Nieuws Gele ditjes, blauwe datjes archief

Top 40 Fichebak oud-spelers SK Beveren

freethielsprokkels FREETHIELSPROKKELS.

* CUSTOVIC VERLOST SPORTIEVE CEL VAN NACHTMERRIE.
De kogel is door de kerk. Adnan Custovic wordt de nieuwe coach van Waasland-Beveren en dat is zonder twijfel een hele opluchting voor de Sportieve Cel die waarschijnlijk de impact van het voetbalschandaal dat als een zwaard van Damokles boven de Freetiel hangt, heeft onderschat.

Custovic kreeg een contract tot het einde van dit seizoen met een optie voor een bijkomend.

Na het afspringen van de telkens ver gevorderde onderhandelingen met Bob Peeters en Yves Vanderhaeghe, zal het een oef-gevoel geweest zijn voor de Geel-Blauwe entourage dat de opvolger van Ferrera toch nog een week tijd heeft tot &eaciteén van de ongetwijfeld meerdere cruciale duels die W-B nog te wachten staan dit seizoen en met concurrent Moeskroen mag Adnan al meteen een oude bekende in de ogen zien.

De 40-jarige Bosniër was al tweemaal assistent van Yves Vanderhaeghe (bij Kortrijk en Oostende), maar ditmaal was de assistent zijn leermeester te snel af, of was zijn opleider gewoon te kieskeurig ?

Voor zo ver mij bekend heeft W-B een trainer aan de haak geslagen die nog niet eerder werd ontslagen, maar zijn staat van dienst als hoofdcoach bij Oostende is beperkt van september 2017 tot het einde van datzelfde seizoen.

Persoonlijk zag ik keuze 1 en 2 wel zitten, maar Custovic is zeker geen slechte. Een man met een visie bij wie namen niet meetellen in het maken van de wedstrijdselectie. Zo herinner ik mij dat Zinho Gano, ondanks het prijskaartje van 2,5 miljoen Euro, meer naast dan in de ploeg stond tijdens het bewind van Custovic bij de kustploeg. We kunnen Gano dus vergeten voor wie stiekem had gehoopt dat Zinho tijdens de winterstop open zou staan om zijn carrière een nieuwe wending te geven bij W-B. Nu was Adnan als gewezen aanvaller een bijzonder gevaarlijk heerschap voor elke defensie en het moet slikken zijn voor de Bosniër straks met Forte en Vellios het behoud veilig te stellen.

Die redding is de hoofdopdracht die Custovic wellicht een jaar langer op de Freethiel kan houden en het is jammer dat dit na amper 15 speeldagen het enige is wat W-B resteert om nog te kunnen spreken van een geslaagd seizoen. Een verdubbeling van de 11 punten die Ferrera met W-B in evenveel matchen pakte, is haast zeker onvoldoende om één van de concurrenten achter zich te houden. We hebben geen glazen bol om te zien wat er tijdens de winterstop nog mogelijk is, maar indien Adnan Custovic dit Waasland-Beveren in de Jupiler League kan houden heeft deze man uitstekend werk verricht en zou een contractverlenging niet meer dan logisch zijn.

PVW.