StatisticsCounter Nieuws Gele ditjes, blauwe datjes archief

Top 40 Fichebak oud-spelers SK Beveren

freethielsprokkels FREETHIELSPROKKELS.

* Eerste werkweek van Adnan Custovic.
Komende zaterdag 24 november staat de eerste belangrijke opdracht voor Custovic op het programma met de thuiswedstrijd tegen Moeskroen dat met een puntje minder de laatste plaats deelt met Sporting Lokeren. Een regelrechte kelderkraker dus en we zijn met zijn allen benieuwd wat Adnan Custovic in petto heeft om de inzet van deze levensbelangrijke partij (3 kostbare punten) in Beveren te houden. Het is veelzeggend dat W-B dit seizoen op de Freethiel nog geen enkele keer de 3 punten kon thuis houden en het is geen evidentie dat het dit zaterdag wel zal doen tegen de ploeg waar het in de heenronde zijn enige driepunter tot nu toe lukte (0-3 op Le Canonnier).
Het is mij opgevallen dat in het algemeen de reacties op het aanstellen zaterdag van Custovic als nieuwe trainer van W-B, positief wordt onthaald. Dat gevoel was er uiteraard ook met de keuze voor Yannick Ferrera, maar heel wat supporters lijken de als coach nog relatief onbekende Custovic het voordeel van de twijfel te gunnen. Of dat voordeel zich straks vertaalt naar een minimum aan crediet/een beetje geduld, is een ander paar mouwen, want waar enkele misstappen in de heenronde niet per se fataal hoeven te zijn, ligt dat anders voor de terugronde waar elke uitglijder gekoppeld aan het snel afnemend aantal wedstrijden waarop een doelstelling moet worden gerealiseerd, voor een pak stress en toenemende druk zorgt.
Die harde confrontatie komt er zaterdag voor Custovic al een eerste keer aan, want ondanks het feit dat er thuis nog niet werd gewonnen dit seizoen, leeft bij de aanhang de overtuiging dat het er op moet zijn tegen rechtstreeks concurrent Moeskroen. Een hoop die ik uiteraard graag deel met deze mensen, maar Adnan zal het natuurlijk in grote lijnen moeten stellen met de mensen die onder leiding van Yannick Ferrera een eind beneden de verwachtingen bleven, om het woord "miskopen" er maar even bij te halen. Alhoewel, spelers als Lulic, Threlkeld, Keita, Abdullah en Ndao werden toch aangetrokken als grote kanshebbers op een basisplaats, maar konden om welke rede ook, die verwachtingen tot nu toe, ver van inlossen. Custovic heeft dus nog wel wat nauwelijks aangeboorde selectieruimte, maar de vraag is natuurlijk in welke mate een gebrek aan matchritme bij deze spelers hun inzetbaarheid toelaat. Een ding staat vast : een trainer opzij schuiven gebeurt zelden of nooit vanuit een comfortzone, maar als het dan toch moest gebeuren in Beveren, was het nu wel het meest geschikte moment. Met thuis Moeskroen en uit Eupen krijgen Custovic en Co een uitgelezen kans om op een week tijd vertrouwen te tanken, punten te pakken en het klassement van W-B op te smukken. Straf dat na een rampzalige heenronde waarin amper 11 punten werden gesprokkeld dit vooruitzicht er nog altijd is, maar helaas heeft ook deze medaille een keerzijde.

* Yellow Blue slaat ferme kloof.
Met een logische 2-0 overwinning tegen SKB Sint-Niklaas heeft YB dit weekend een gouden zaak gedaan in het klassement. Omdat de nr2 Sint-Pauwels verloor is de kloof opgelopen tot 8 punten en dat zou een geruststellende marge moeten zijn voor de topper van komend weekend wanneer Yellow Blue op bezoek gaat bij datzelfde Sint-Pauwels. Tegen SKB Sint-Niklaas was er aan de rust nog niet gescoord, maar meteen na de herneming en bij het ingaan van het slotkwartier zette de thuisploeg orde op zaken.

PVW.