StatisticsCounter Nieuws Gele ditjes, blauwe datjes archief

Top 40 Fichebak oud-spelers SK Beveren

logoWB W-B UITZONDERLIJK ZELF EEN KEER ZWART BEEST.

Waasland-Beveren loopt bij het doorkruisen van de Jupiler Pro League wel vaker tegen een zwart beest aan, maar morgenavond zijn de rollen een keer omgedraaid. Ik heb geen opzoekingswerk verricht, maar laten we stellen dat de laatste jaren verliezen tegen Moeskroen eerder uitzondering is dan regelmaat voor W-B.

De pandoering van de Rode Duivels zondag en de recente ontwikkelingen rond voetbalmakelaar Dejan Veljkovic, het was geen prettige week voor het Belgisch voetbal. Wordt het niet eens tijd dat Waasland-Beveren voor een positieve noot zorgt ? Het zou geen match te vroeg zijn, want met de komst van co-rode lantaarn Moeskroen is in theorie de overdracht van die lantaarn perfect mogelijk in de wetenschap dat Lokeren op Daknam zondagavond tegen Charleroi niet kansloos is.

Het was echter geen gewone week voor Waasland-Beveren, want Sinterklaas kwam in Beveren een beetje vroeger en dropte Adnan Custovic op de Freethiel. De Bosniër heeft sinds begin deze week de sportieve touwtjes overgenomen van Yannick Ferrera (tussendoor mocht Dirk Geeraerd wel even met die koordjes spelen), maar Dirk vindt het leven veel te mooi om er een strop voor zichzelf mee te maken. De opdracht voor Custovic is even simpel als lastig. Het behoud in de JPL verzekeren en als het even kan nog wat voetbal laten zien. In Moeskroen bewees W-B dat een demonstratie geen must is om een sprekend resultaat neer te zetten. Een bal op de lat en een gemiste strafschop in de beginfase werden Moeskroen fataal. Vellios en Schryvers zorgden er voor een 0-2 ruststand waarna Ampomah in de tweede helft alle twijfels weg nam met een wereldgoal (lob vanop 40 meter).

Resultaten uit het verleden (het bleef bij één zwaluw in dit geval) maken wat mij betreft geen lente en vormen geen garantie voor het heden. W-B moet dus zaterdag vol aan de bak om EINDELIJK nog een keer de volle inzet in Beveren te houden, want dat lijkt niet alleen een eeuwigheid geleden, dat is ook zo ! Gemakkelijke wedstrijden voor ploegen die onderin staan zijn uit den boze. Ook bij de Henegouwers zit er in vergelijking met de heenwedstrijd een andere coach op de bank (de Duitser Bernd Storck) en die doet het ver van onaardig met thuis een bijzonder knappe puntendeling tegen KRc Genk net voor de interlandbreak, winst op datzelfde Le Canonnier tegen Gent en puntendelingen in Waregem en Lokeren. Tussendoor zat er ergens nog een nipte 2-1 verliespartij in Cercle, maar de spelers van W-B weten dat zoiets kan gebeuren. Custovic en zijn mannen zijn bij deze gewaarschuwd !

De positie van Waasland-Beveren in het klassement is ernstig, maar nog niet hopeloos. Zowel de rode lantaarn als plaats 13 kunnen na dit weekend ons bezit worden, maar belangrijk is dat het zijn lot nog in eigen handen heeft en met volgende week de uitwedstrijd naar Eupen op het programma, is het niet eens denkbeeldig dat het, mits een goed resultaat aan de Kehrweg, zijn lot nog steviger kan omarmen.

Winnen tegen Moeskroen is niet onmogelijk, maar het besef dat het écht moet om de hoop op het behoud levendig te houden, zorgt wel voor een wrange bijsmaak. Spartelen dus tussen hoop en vrees en vooral duimen dat de spelersgroep zich goed heeft hersteld van de dramatische wedstrijd tegen Cercle. En nog een leuk weetje over Custovic : die werd na zijn afscheidswedstrijd door het Oostendse publiek met een staande ovatie bedacht en dat zegt iets over wat die man daar heeft gerealiseerd. Adnan volgde er trouwens Yves Vanderhaeghe op die na een 1 op 21 door Coucke aan de dijk werd gezet. Custovic loodste KVO daarna knap naar een plaatsje net onder de top10.

Patrick Van Wesemael.