* Zulte-Waregem zet extra druk.
Verrassing vrijdagavond in het Jan Breydelstadion waar Zulte-Waregem stuntte door landskampioen Club Brugge een 1-3 pak slaag te verkopen. Daardoor doet het ZW van Dury nu al een schitterende zaak in het klassement onderin en zet het zijn achtervolgers het mes op de keel. Hetzij W-B, hetzij Moeskroen worden vanavond het slachtoffer van die Waregemse stunt en morgen kan eventueel ook Lokeren daar nog bijkomen. Nu had ik die uitslag gisterenavond veel liever anders gezien, maar als voetballiefhebber gunt men Franky Dury dit succes wel na zoveel wedstrijden waarin ZW meer verdiende. En wat gezegd van het bestuur van Zulte-Waregem dat ondanks de dramatische resultaten als een blok achter zijn coach is blijven staan. Het voetbal is de voorbije weken dagin, daguit in een slecht daglicht gekomen, maar dit soort wederzijds vertrouwen tussen club en coach (en ja, het is stil waar het nooit waait) bewijzen toch dat er ook nog heel wat positieve zaken in het voetbalwereldje bestaan.

* Beloften na strafschoppen uit beker gewipt.
Maandagavond hebben de beloften van Waasland-Beveren op een eervolle wijze afscheid genomen van het bekertornooi. De wedstrijd eindigde op 1-1, maar de Brusselaars waren beter bij het nemen van de penalty's. W-B toonde respect voor zijn tegenstander, maar ging zodra de gelegenheid zich voordeed vrank en vrij zijn kans. Onzuiver verdedigen van W-B in de 41ste minuut zorgde op slag van rust voor een koude douche en de 0-1 voor de bezoekers, tevens de ruststand.
Ook na de herneming slaagde de thuisploeg er in zijn voet naast die van Anderlecht te zetten waardoor de match aangenaam en spannend bleef.
Door de intensiteit van de wedstrijd diende trainer Ivens enkele wissels door te voeren van spelers die op hun tandvlees zaten, mar het spelpeil zakte niet. De gelijkmaker viel op een moment dat hij niet meer werd verwacht. Een vrijschop in de 89ste minuut van Dean Vermincksel zorgde voor euforie bij de aanhang van de thuisploeg, maar in de daaropvolgende strafschoppenreeks toonde Anderlecht zich met 3-5 de betere ploeg.
Prima prestatie van onze beloften die over de hele wedstrijd uitstekend weerwerk boden.
Aanstaande maandag 26 november om 19.30 uur ontvangen onze jonge Leeuwen voor de tweede keer op korte tijd Antwerp op de Freethiel. Voor de beker liep die confrontatie goed af voor de Waaslanders en we duimen voor een gelijkaardig resultaat maandagavond.