StatisticsCounter Nieuws Gele ditjes, blauwe datjes archief

Top 40 Fichebak oud-spelers SK Beveren

freethielsprokkels FREETHIELSPROKKELS.

* Kansendokter gezocht.
De strijd voor het behoud in de Jupiler Pro League kende dit weekend 2 winnaars en 2 verliezers en opvallend daarbij is dat de 2 ploegen uit het Waasland tot het verliezend kamp behoorden en de plaatsen 15 en 16 in het klassement bezetten.
Bij Waasland-Beveren is er een schrijnend gebrek aan het creëren en benutten van kansen. Tegen een open spelend Moeskroen lukte dat vooral in de eerste helft relatief goed, maar over de hele wedstrijd kwamen de bezoekers aan ongeveer dubbel zoveel kansen en voor de op dat moment co-rode lantaarn is dat ver van kwaad. Waar vorig seizoen in de heenronde de ballen uit alle hoeken en kanten op de doelman van de tegenpartij werden afgevuurd, kan de keeper van de tegenstander dit seizoen rustig zijn krantje lezen bij een kop koffie. Het is dan ook geen verrassing dat W-B tot nu toe nog geen (het kan er hoogstens eentje zijn) strafschop kon versieren, want daarvoor is het zich ophouden in de buurt van de zestien van de tegenstander, een voorwaarde.
Nu wordt al te gemakkelijk (en ik durf daar wel eens aan meedoen) het excuus gebruikt dat er onvoldoende kwaliteit is, maar wie op zijn flanken spelers heeft lopen met de naam Ampomah en Boljevic die tot voor een dikke maand respectievelijk zijn doelpuntjes meepikte in het geval van Nana Opoku en goed gerangschikt stond in het nevenklassement van de assists in het geval van Aleksandar, mag toch niet klagen. Probleem is echter dat deze jongens de allerbeste bedoelingen hebben, maar voelen dat collectief niks lukt en het daarom tot groeiende ergernis van steeds meer supporters het individueel proberen, maar zich letterlijk en figuurlijk telkens te pletter lopen.
Waarom is er niet meer ingezet op een goeie nr10, want dat zou al een wereld van verschil maken.
Als nu ook zou blijken dat Custovic weinig of geen beroep doet op de diensten van Karlo Lulic, kunnen we niet anders dan concluderen dat de mooie tekstjes die telkens op de website worden gepubliceerd van onze hoofdscout, wel door een erg rooskleurige bril zijn bekeken.
Morgen breken we hier een lans voor wat jonge gasten.
O ja, nog een kort woordje over onze concurrenten in het keldergevecht.
Moeskroen ging vrank en vrij voor winst op de Freethiel en dat is gedurfd en knap voor een ploeg die onderin staat. Zet iemand als Boja maar eens op ons middenveld en het zou er al heel wat beter uitzien. En waarom heeft de clubleiding niet meer moeite gedaan om Benson naar Beveren te halen ? Zou Moeskroen beter bij kas hebben gezeten ? Die Benson op zijn eentje is gevaarlijker dan Vellios en Forte samen.
Die andere concurrent (Lokeren) speelde een goeie eerste helft en dwong voldoende kansen af om daarin een definitieve kloof te slaan, maar wat een zwakke tweede 45 minuten van Lokeren !
En wat Zulte-Waregem betreft, nu roept iedereen dat dit er zat aan te komen, maar wees er zeker van, ze hebben daar diep, heel diep gezeten en Dury heeft meer wakker gelegen dan geslapen de voorbije maanden.
Hun voordeel ten opzichte van de andere 3 ploegen in de strijd om het behoud is dat zij gewoon veel meer kwaliteit hebben, maar het mooie aan voetbal is dat die kwaliteit ook moet matchen. Nu ja, ik vrees dat W-B, Moeskroen en Lokeren voor het laatst de hielen van Zulte-Waregem goed in beeld hebben gehad. Conclusie : we oordelen nu op onze huidige sportieve gevoelstoestand, maar de realiteit is dat die er over een paar weken anders (ik ga niet beweren heel anders, kan uitzien. Oordelen mag, maar toch maar beter niet te snel veroordelen. Want dan hadden Zulte-Waregem en Moeskroen al langer de boeken toe gedaan.

* Yellow Blue verplettert de concurrentie.
YB heeft zaterdag een ruime en dik verdiende 0-3 overwinning geboekt bij het Sint-Pauwels waar Marc Van Britsom wel iets te vertellen heeft. Halverwege lag de wedstrijd met een 0-2 tussenstand al in een beslissende plooi en in blessuretijd werd het nog 0-3. Door dit verlies zakt St.-Pauwels naar de derde plaats en is Kemzeke nu weer de dichtste achtervolger met een autostrade van 9 punten achterstand op de toekomstige kampioenen uit Beveren. Volgend weekend komt middenmotor Moerbeke naar de Freethiel.

PVW.