StatisticsCounter Nieuws Gele ditjes, blauwe datjes archief

Top 40 Fichebak oud-spelers SK Beveren

freethielsprokkels FREETHIELSPROKKELS.

* Noemen ze dat durven !
We hadden het hier eerder deze week over Yari Verschaeren die zondag zijn debuut maakte in de basis van Anderlecht. Deze zeventienjarige belofte maakte, net als nog een aantal andere jonge snaken die noodgedwongen hun kans kregen van Hein Vanhaezebroukck, een prima indruk.
Yari die samen met zijn broer een verleden op de Freethiel heeft (de broer speelt ondertussen weer bij Kruikbeke), werd door het doelkader van zijn eerste doelpunt in de Jupiler Pro League gehouden.
Nu lijkt het alsof Vanhaezebrouck de grote wonderdokter is, maar niets is minder waar. Amper een half jaar geleden sprak Hein nog over deze gasten in thermen van een Chinese menukaart (nr41, nr47, nr51 enz.) en dat was allesbehalve persoonlijk naar die jongens toe.
Vraag is of het echt zo'n tactische meesterzet was van Hein om die jongens zondag in Sint-Truiden te laten debuteren, want waren er niet zoveel geblesseerden geweest bij Anderlecht, was de naam Verschaeren en enkele van zijn leeftijdsgenoten waarschijnlijk nog niet gevallen. Het zou pas echt gedurfd zijn wanneer Vanhaezebrouck een titularis op de bank zou zetten in het voordeel van een jonge gast die dezelfde positie claimt. Trouwens, jaar in, jaar uit, geeft Anderlecht veel centen uit om overal in het land de grootste talenten weg te halen en deze (en dat mag ook wel eens gezegd worden) op een goeie wijze scholing te geven en te begeleiden. Wesley Sonck vertelde in Extra Time afgelopen maandag dat ook Emilio Ferrera een deel van dit succes toekomt omdat hij gedurende een jaar bij Anderlecht de opdracht had om intensief met deze jonge kerels aan de slag te gaan en die aanpak heeft blijkbaar zijn vruchten afgeworpen. Het moet trouwens prettig werken zijn met spelertjes die over zoveel kwaliteiten beschikken, al is talent natuurlijk niet de enige vereiste om het te maken in de sport. Sonck merkte overigens zeer terecht op dat het razend knap was van die jeugdspelers om al meteen bij hun debuut de show te stelen, maar dat het lastigste nog moet komen, nl. de volgende stap(pen) zetten. En zo hebben we met Verschaeren, Sonck en Ferrera 3 namen genoemd met een verleden op de Freethiel en hebben deze sprokkels hun rede van bestaan op onze website.

PVW.