StatisticsCounter Nieuws Gele ditjes, blauwe datjes archief

Top 40 Fichebak oud-spelers SK Beveren

freethielsprokkels FREETHIELSPROKKELS.

* Wat heeft de kelder van de JPL dit weekend in petto ?
Vanavond wordt speeldag 17 in de hoogste klasse aangesneden met de intressante Oost-Vlaamse derby op Daknam tussen Lokeren en Gent. Voor de Lokerse coach Sollied ongetwijfeld een bijzondere wedstrijd, want hij zat ooit op de andere bank en in prettiger omstandigheden. Beide ploegen kunnne de punten goed gebruiken, maar wel omwille van totaal andere doelstellingen.
De voorbeschouwing van Eupen - W-B komt er morgen aan en dus de blik nog iets meer naar boven richten om bij Moeskroen te belanden. Dat heeft zonder twijfel een hoogst aangename terugrit gehad vorige week zaterdag na de winst op de Freethiel. Het moet morgen opnieuw in de bus, maar ditmaal om achter de hoek te gaan voetballen in het Guldensporenstadion van Kortrijk. Daar wil Yves Vanderhaeghe wat graag de lijn doortrekken na de winst in Oostende. Nog een stapje hoger zullen Zulte-Waregem en Oostende in een onderlinge confrontatie uitmaken wie voorlopig nog niet helemaal uit de zorgen is, maar na de spektaculaire 1-3 winst van de Dury-boys tegen Club Brugge zet ik mijn geld op thuisploeg ZW.
Ik wou nog iets kwijt over Moeskroen dat dus vorig weekend W-B confronteerde met de realiteit dat het dringend beter moet. Net als W-B is die club betrokken bij een voetbalschandaal, maar dan van een andere orde. De club zou (niet-officieel) eigendom zijn van een makelaar wat volgens de reglementen verboden is. Als het niet mag, dan mag het niet (logisch zeker), maar persoonlijk denk ik dat het voetbal andere katjes te geselen heeft, want wie kwade bedoelingen heeft vindt altijd wel een manier om die ten uitvoer te brengen.
Waar het mij om gaat is dat, als die club werkelijk in handen is van een makelaar, we toch al die theorieën over goeie scouting, dito voorbereiding, spelers die op tijd worden getransfereerd enz., moeten relativeren. Een lading eigen spelers dumpen als makelaar/belanghebbende bij een club (en daar heeft men in dat geval baat bij) volstaat blijkbaar om nu toch al meerdere jaren een club in eerste klasse te houden. Omwille van belangenvermenging zal de voetbalbond mijn idee niet appreciëren, maar als supporter van W-B zou ik zeggen : die huismakelaar van Moeskroen mag gerust eens langskomen in Beveren.

* Freethiel opnieuw valkuil voor beloften Antwerp.
Op Eric Asomani na begon W-B aan deze wedstrijd met allemaal A-kernspelers, al zitten daar natuurlijk heel wat jongens bij waarvan de supporters hopen dat zij het statuut van "belofte" zullen waar maken. De thuisploeg nam de wedstrijd vanaf het begin in handen en er volgden enkele mooie aanvallen. Een daarvan werd in de 36ste minuut afgerond door Daan Heymans. Antwerp probeerde te reageren, maar W-B bleef baas in het spel. Op slag van rust (44ste minuut) werd de zoveelste vlotte combinatie van de mannen van Jonas Ivens in de touwen gedeponeerd door Karlo Lulic. Ruststand 2-0 en dat was een goeie weergave van de verhoudingen tussen de lijnen. In die eerste helft kwam de keeper van Antwerp bij een ongelukkige interventie met zijn hoofd tegen de paal terecht en diende even later te worden vervangen.
Rood-Wit ging in de tweede helft op zoek naar de aansluitingstreffer en die kwam er kort voor het uur na een geharrewar voor de kooi van Debatty. W-B hield echter het hoofd koel en speelde de wedstrijd op een volwassen manier uit. Verdiende overwinning van W-B en dat was hoog tijd (het lijkt wel alsof ik over de eerste ploeg aan het schrijven ben).
En er was nog goed nieuws, want aan de rust kwam Dierckx Eric Asomani vervangen zodat Tuur toch weer 45 minuten dichter bij zijn wederoptrede in de eerste ploeg staat.

Samenstelling Waasland-Beveren :
Debatty Kevin, Schrijvers Jur, Gamboa Alexis, Liessens Davino, Foulon Daam, Verstraete Louis, Badibanga Beni, Jubitana Denzel, Asomani Eric, Heymans Daan en Lullic Karlo,

Wisselspelers :
Van Hove Gerben, Knollenburg Arne, Van Noten Flo, Ben Omar Yassin, Trari Mauro, N'Tima Luc en Dierckx Tuur.

Met dank aan de ploegafgevaardigden Rudi Leys en Louis De Bruyne.

PVW.