StatisticsCounter Nieuws Gele ditjes, blauwe datjes archief

Top 40 Fichebak oud-spelers SK Beveren

logoWB PAKT CUSTOVIC IN EUPEN EERSTE PUNTEN MET W-B.

Alle wedstrijden zijn belangrijk wanneer men onderaan staat, maar die tegen rechtstreekse concurrenten nog het meest en in die optiek leed Waasland-Beveren afgelopen weekend een kostbare nederlaag tegen Moeskroen. Extra zuur moet het geweest zijn voor Adnan Custovic die voor het eerst de sportieve touwtjes bij W-B in handen had en zijn ploeg een niet eens zo slechte eerste helft zag spelen en na een ontgoochelende tweede helft en een 1-2 eindstand op het scorebord, gedacht moet hebben : verdomme, er is nog veel werk aan de winkel. Het zullen er weinig geweest zijn, maar lichtpuntjes waren er met wat goede wil zeker wel, al zou onze coach zich na de wedstrijd hebben uitgelaten dat hij "zwaar" ontgoocheld was in de prestatie van een aantal spelers.

Anderzijds kunnen we er niet omheen dat het van weinig realisme zou getuigen indien we zaterdagavond een compleet herboren W-B hadden verwacht dat de sterren van de hemel voetbalde, want daarvoor was de voorbereidingstijd te kort en ontbreekt de kwaliteit om een totale metamorfose te ondergaan. Voorlopig blijft het dus roeien met de beschikbare riemen en die zijn alleszins tot meer in staat dan wat W-B in Jan Breydel tegen Cercle en thuis tegen Moeskroen bracht. Het is bijna beschamend om het zich af te vragen, maar wanneer komt die tweede seizoensoverwinning er nu eindelijk aan ? Het zou er "alweer" één kunnen worden van goudwaarde, want in dat geval wordt ook Eupen plots weer in de degradatiestrijd betrokken. Aan de wedstrijd van vorig seizoen in Eupen kleven nog steeds pijnlijke herinneringen, want het was de eerste van het post-Clementtijdperk en hij ging verloren met 1-0.

Na een zwakke start, maar een geweldige tussenspurt, leed KAS Eupen zaterdag een kansloze 3-0 nederlaag in Standard en dat is toch alweer de derde opeenvolgende verliespartij voor het team van de briljante Luis Garcia. Hoe kan het bestaan dat een speler met zijn kwaliteiten nu al meerdere seizoenen zijn kunsten aan de Kehrweg moet vertonen en niet bv. bij een topper of subtopper in de JPL ? Met Garcia in de rangen kan men zich als team een mindere of slechte dag veroorloven, want wanneer die zijn dagje heeft doet hij het gewoon alleen. Dit laatste zinnetje misschien toch maar eens doorsturen naar Custovic & co en onze sportieve cel ?

Met Eupen is het vaak alles of niks. Zijn laatste thuismatch verloor het fors met 1-4 tegen STVV, maar in Anderlecht snappen ze intussen dat dit kan gebeuren. We moeten hopen dat zondagavond 20 uur (een zondagavond ligt ons naar het schijnt wel) Ampomah en Boljevic eindelijk nog een keer hun duivels ontbinden, Vukotic en Moren een ijzersterk centraal duo vormen en dat Roef on fire is. Als aan deze voorwaarden wordt voldaan hebben we een flinke stap gezet naar een driepunter die het gevoel van een tienpunter zal geven.

Patrick Van Wesemael.