StatisticsCounter Nieuws Gele ditjes, blauwe datjes archief

Top 40 Fichebak oud-spelers SK Beveren

freethielsprokkels FREETHIELSPROKKELS.

* Hopelijk heeft de chauffeur van de spelersbus voor een groot uurwerk gezorgd.
Als we vanuit Bornem een supportersbus inleggen is onze grootste bekommernis de aanwezigheid van voldoende bakken frisse pintjes, maar ik hoop dat de chauffeur van de spelersbus deze middag een groot uurwerk aan boord heeft met daarop gedurende de volledige trip naar Eupen (en dat is wel een eind vanuit Beveren) een wijzerstand die aangeeft dat het 11.59 uur is.

We zijn inmiddels toe aan speeldag 2 van de terugronde en het zou wel eens kunnen dat het voor W-B vandaag de laatste kans is om gebruik te maken van de misstappen die vrijdag en zaterdag door de concurrentie werden gemaakt. Virtueel is de rode lantaarn sinds vrijdagavond in het bezit van Waasland-Beveren, maar door de uitschuivers die Lokeren, Moeskroen en Zulte-Waregem maakten krijgen de mannen van Adnan Custovic een uitgelezen kans om die rode lantaarn weer af te staan aan de buren, Moeskroen weer te passeren in de rangschikking en aansluiting te vinden met datzelfde Eupen en Zulte-Waregem.

Met een goed resultaat terugkeren uit Eupen is in het verleden nog gebeurd (behalve vorig seizoen, want dan werd het 1-0), maar ditmaal staat het water aan de lippen. Als supporter schieten we er niks mee op om de realiteit te ontkennen, maar na wat ik de voorbije weken van onze concurrenten in de strijd om het behoud zag, moet ik toegeven dat (en hopelijk is het een momentopname) W-B de minst voetballende ploeg van allemaal is. Onder Yannick Ferrera werd buitenshuis af en toe gelijk gespeeld wat in bepaalde gevallen (2-2 in Waregem, 1-1 in Brugge, 2-2 in Kortrijk) ver van slecht was, maar telkens waren we als supporters wat blij dat de opgelopen achterstand nog ongedaan kon worden gemaakt, om niet te spreken over de kwaliteit van het spel. Die was tijdens de met 0-3 gewonnen wedstrijd in Moeskroen ook al niet zo denderend, maar o zo belangrijk en wat mij betreft mag de match in Eupen gerust een copy zijn van die op Le Canonnier.

Nadat W-B vorige week met 1-2 verloor tegen Moeskroen, liet Lokeren de dag daarna de kans liggen tegen Charleroi om W-B in te halen of te passeren op de ranglijst. Afgelopen vrijdag tegen Gent was het ongeloof in Lokeren over de ultieme en onwaarschijnlijke puntendeling in de slotfase tegen de Buffalo's zelden zo groot, maar laat het een waarschuwing zijn voor W-B, Deschacht en friends hebben er absoluut geen zin in om 3 weekends na mekaar voor Sinterklaas te spelen.

In de wetenschap dat Club Brugge en Antwerp de volgende tegenstanders zijn van W-B, zouden we eigenlijk deze avond niet tevreden mogen zijn met een gelijkspelletje, want onze gedachten moeten verder durven gaan dan nog een weekend de rode lantaarn afstaan. Eupen - - W-B is voor de Waaslanders een laatste kans om de basis te leggen voor een last minute reddingsoperatie, want in die fase zijn we stilaan gekomen. Komaan Leeuwen, we kunnen omstreeks 22 uur nog de winnaars worden van het weekend in de kelder en we smeken deze kans te grijpen met beide handen.

PVW.