StatisticsCounter Nieuws Gele ditjes, blauwe datjes archief

Top 40 Fichebak oud-spelers SK Beveren

nabeschouwing.jpg IS DIT HET BEGIN VAN HET EINDE ???

Rode lantaarn een feit na 1 op 18.
Waasland-Beveren heeft zondagavond in Eupen zijn vijfde opeenvolgende nederlaag geleden en het zou gezien het programma van de komende weken (te beginnen nu vrijdag met de match tegen landskampioen Club Brugge) een met ver strekkende gevolgen kunnen geweest zijn. Wie dacht dat de supporters een paar weken geleden tegen Cercle het ergste hadden gezien, moet zijn mening alweer herzien. In 93 minuten moest keeper Hendrik Van Crombrugge van Eupen welgeteld éékeer handelend optreden, maar dat deed hij uitstekend, of moeten we stellen dat Boljevic kort na de rust de hoek voor het uitkiezen had om de 1-1 te maken, maar de Montenegrijn schoot pal op de Eupense sluitpost. Omstreeks het half uur was de kleinste man op het veld de Japanner Toyokawa er in geslaagd de enige goal van de wedstrijd binnen te koppen (onze spelers hebben waarschijnlijk de beruchte uitzending van De Ideale Wereld van een half jaar geleden vergeten kijken, want op de laatste speeldag van de reguliere competitie won Eupen met 4-0 van Moeskroen en 3 van de 4 goals toen werden gemaakt door de Japanse pocketspits van Eupen). Wedden dat ze hem in Mechelen nog kennen ? W-B begon overigens aan de wedstrijd zonder Ampomah die nochtans was aangekondigd, maar van spelletjes spelen houden ze wel in de technische staf, al lijkt het moment niet zo goed gekozen vind ik persoonlijk. Vroegtijdige transferitis bij Ampomah ? Er schiet werkelijk niets meer over van de ploeg die de eerste maanden van het seizoen voor elke tegenstander een lastig te manoeuvreren blok was. Deze ploeg mist een leider op en naast het veld en hangt als los zand aan mekaar. Natuurlijk is er een gebrek aan kwaliteit, maar hetgeen in november op de mat werd gebracht plus de match in Eupen van gisteren, is onmiskenbaar stukken slechter dan de ploeg die bv. Standard op 0-0 kon houden en in Genk en in Brugge tegen Blauw-Zwart lang uitzicht had op een stunt. Zoals echter de voorbije weken wordt gespeeld is een stunt niet meer aan de orde. Er staat een geslagen ploeg op het veld die niet weet hoe winnen aanvoelt en dan is het voetbalspelletje waarschijnlijk helemaal niet meer zo leuk.
We zitten zeker niet te wachten op die oersaaie play-off II, maar er moet bijna een wonder gebeuren om die dit seizoen nog te halen. Het seizoen zou dus wel eens eind maart gedaan kunnen zijn voor W-B en dat staat toch in schril contrast met vorig seizoen toen in de heenronde de ene goeie match de andere opvolgde. Wat dramatisch dat het bestuur uit de terugronde toen onvoldoende lessen heeft getrokken en ervaring en kwaliteit niet als een prioriteit zag.
Het zou te gek zijn om met nog 13 speeldagen te gaan de handdoek te werpen, maar wie niet kan winnen (en dat zeg ik met alle respect voor Eupen) van een dorpsschooltje met aan het hoofd een gepensioneerde onderwijzer in de persoon van Luis Garcia (dat soort types vinden ze bij W-B al een jaar of 4 te oud), moet zich afvragen of deze ploeg in zijn huidige gedaante wel op het hoogste niveau thuis hoort. Het is een schrale troost om mee te eindigen, maar het positieve van de zaak is dat het alleen maar kan verbeteren. Lees hierna het verslag van Martijn De Jonge afkomstig van de website van Waasland-Beveren.

Patrick Van Wesemael.

W-B verliest degradatietopper met het kleinste verschil
Onze leeuwen verloren vanavond met het kleinste verschil in het Kehrwegstadion tegen KAS Eupen. Het doelpunt werd gescoord in de eerste helft door de Japanner Yuta Toyokawa. Waasland-Beveren kon niet scoren dus verloor het voor de vierde keer op rij. Waasland-Beveren staat na 17 speeldagen allerlaatste in de Jupiler Pro League.

Waasland-Beveren zag bij de opwarming Nana Opoku Ampomah in extremis uitvallen met een blessure, Badibanga verving hem in de basis. Na lange studieperiode was het eerste kansje voor de kleine Japanner Yuta Toyokawa, maar hij devieerde de vrije trap van Luis Garcia over het doel van Davy Roef. Beide ploegen probeerden wel met scherpe voorzetten, maar vaak zonder gevaar. Op het half uur probeerde Gnaka het dan maar eens met een schot van ver, maar z’n lob ging over het doel van Davy Roef. Enkele minuten later was het dan toch raak voor de thuisploeg. Een voorzet van Xavi Molina kwam tot bij de vrijstaande Toyokawa. Die twijfelde niet en kopte de 1-0 op het bord. Waasland-Beveren kon daar maar weinig gevaar tegenoverstellen. Het was zelfs ex-W-B’er Siebe Blondelle die het dichtst bij een doelpunt kwam. Gelukkig verdween Siebe's kopbal maar net naast doel. Een ongeluk komt niet alleen zegt men.. Ook Rafidine Abdullah moest vlak voor rust het veld geblesseerd verlaten. Hij werd vervangen door Louis Verstraete.

W-B begon alvast agressiever aan de tweede helft. Na ongeveer vijf minuten in de tweede helft kwam de bal bij Boljevic. Hij kwam ook in oog te staan met Van Crombrugge, maar hij gaf de Eupense doelman nog de kans om de bal in hoekschop te duwen. Dit moest altijd doelpunt zijn! Eupen dreigde af en toe met centers.

Twintig minuten voor tijd kreeg Forte, in de zestien, de bal pardoes in de schoot geworpen. Hij haalde meteen uit, maar zijn schot werd gedevieerd en verdween vlak naast de paal in hoekschop. Enkele minuten later was er een gevaarlijk standje voor het doel van Davy Roef, maar zowel Toyokawa als Schouterden kregen de bal niet tussen de palen. Vijf minuten voor tijd stuurde onze coach Vukotic aan om mee centraal in de aanval post te vatten maar veel mogelijkheden kwamen er helaas niet meer voor Waasland-Beveren. In tegendeel. Aan de overzijde lieten onder andere Pollet en Schouterden nog de kans liggen om hun voorsprong te verdubbelen.

Voor onze leeuwen is dit een hele zure nederlaag. We blijven door deze uitslag voorlopig laatste in het klassement. Het wordt hoog tijd om het tij te keren. Te beginnen met de thuismatch van aanstaande vrijdag tegen Club Brugge.

Opstelling W-Beveren:
Roef, Massop, Moren, Boljevic, Badibanga, Bizimana (78' Jubitana), Forte, Abdullah (42' Verstraete), Vukotic, Foulon, Schryvers (58' Vellios)

Opstelling Eupen:
Van Crombrugge, Lazare (83' Loties), Garcia, Marreh, Toyokawa (79' Pollet), Blondelle, Gnaka, Bushiri, Ocansey, Fall (67' Schouterden), Xavi Molina

Martijn De Jonge