StatisticsCounter Nieuws Gele ditjes, blauwe datjes archief

Top 40 Fichebak oud-spelers SK Beveren

freethielsprokkels FREETHIELSPROKKELS.

* Verlies in Eupen hard aangekomen.
Echt verwonderlijk is het niet, maar de nederlaag van zondagavond in Eupen heeft zwaar ingehakt bij de entourage van Waasland-Beveren. Verliezen is het minst prettige deel van de sport, maar de manier waarop bepaalt in belangrijke mate hoe snel men over een verliespartij heen stapt. Tegen Cercle, Moeskroen en Eupen was die manier allesbehalve hoopgevend, dramatisch was meer op zijn plaats en dat ondanks de doorgevoerde trainerswissel na de match in Cercle. We hebben als supporters niet veel tijd nodig gehad om vast te stellen dat deze spelersgroep niet in de buurt komt van wat er vorig seizoen in de heenronde aan kwaliteit op het veld stond, maar die beperking is alleszins geen onbekend gegeven voor W-B en hoeft ook niet onoverkomelijk te zijn. De kleinere clubs kunnen vaak een gedeelte van het gebrek aan kwaliteit compenseren door mentaliteit en groepssfeer en ik kan mij niet van de indruk ontdoen dat het daar de laatste weken aan ontbreekt bij Waasland-Beveren. Als ook dit wapen zou weg vallen bij W-B moet het ergste worden gevreesd, want op kwaliteit kan deze groep zich onmogelijk handhaven. Het is dan ook verontrustend dat plots spelers als Keita en Vanzo naar de B-kern worden gestuurd, Ampomah om onduistere redenen op het laatste nippertje afhaakt in Eupen en halve waarheden opduiken over spelers die, om het voorzichtig uit te drukken, "niet professioneel bezig zijn met hun sport". Er is voldoende gelijkwaardig materiaal voor handen zodat Custovic wat mij betreft mag doorgaan met de grote schoonmaak, maar van de spelers die zondag in Eupen wel tussen de lijnen stonden, heb ik niet per se onthouden dat zij bereid waren er hun hoofd voor te leggen. We moeten dus hopen dat Kustovic minstens evenveel psychologische als tactische kwaliteiten aan boord heeft, want die zullen hem de volgende maanden goed van pas komen.

En hoe diep we zondagavond ook geraakt waren in ons supportershart, met nog 39 punten te verdienen zou het gek zijn nu reeds het bijltje er bij neer te leggen. Indien de voorgaande ploegen die dit seizoen al de rode lantaarn in hun bezit hadden (Moeskroen, Zulte-Waregem en Lokeren) er net zo over hadden gedacht, zou W-B nu al bijna veilig zijn geweest. We moeten nu punten gaan pakken die vooraf als zeer moeilijk waren begroot, maar in de heenronde hebben we getoond dat, wanneer alle neuzen in dezelfde richting wijzen, niets onmogelijk is.

* Proficiat Philippe Clement.
Maandag werd Philippe Clement in de bloemetjes gezet met de Prijs Raymond Goehtals, een onderscheiding toegekend door een vakjury die daarmee de beste trainer van het jaar wil belonen. Clement is hiermee de opvolger van Felice Mazzu en dat is voor een nieuwkomer in het vak een schitterende bekroning. We nemen toch de vrijheid om deze gewaardeerde prijs die Philippe in de wacht sleepte ook een stukje aan Waasland-Beveren te linken. Ondanks het feit dat Clement bij Club Brugge al een pak ervaring opdeed als beloften- en assistentcoach, maakte hij bij W-B zijn vuurdoop als T1 (met dank aan voorzitter Dirk Huyck) en wat voor een vuurdoop ? Peter Vandenbempt merkte maandag in Extra Time hierover op : "we hebben Philippe in dit programma de raad gegeven dat het moment om in december vorig jaar naar Genk te gaan te vroeg gekozen was, maar hij heeft niet geluisterd en zijn gelijk gehaald". Met de spelers die thans op de Freethiel rondlopen zou Philippe evenmin schouderklpjes hebben geoogst, maar dat hij een grootmeester in wording is in zijn vak, dat lag er vingerdik op. Niet langer dan anderhalf jaar geleden nam het clubbestuur van W-B wat nu zo onder vuur ligt, de wijze beslissing om met Clement in zee te gaan. Zou diezelfde clubleiding nu plots anders denken over dit soort positieve beslissingen in het voordeel van de club ?

* Yellow Blue wint niet, maar doet alweer goede zaakjes.
Zaterdagavond heeft Yellow Blue pas in de slotminuten een eerste nederlaag kunnen vermijden. Op de Freethiel werd tegen Moerbeke pas in het absolute wedstrijdslot de gelijkmaker gescoord. Geen man over boord, want omdat achtervolgers St.-Pauwels en Kemzeke verloren diept YB zijn voorsprong in het klassement nog wat dieper uit.

* HSV hoek blijft verbazen.
Op regelmatige basis ontvangen we een mooi verslagje van Rudi De Jonghe over het Zeeuwse HSV Hoek en dat willen we jullie uiteraard niet onthouden. Het interessante is dat er bij Hoek, zowel in het verleden als momenteel, heel wat landgenoten aan de slag zijn en dikwijls met een verleden op de Freethiel.

PVW.

HSV HOEK MAKKELIJK IN TOP 5 EN DOET MEE VOOR NIEUWE PROMOTIE

Na 15 matchen staat het Zeeuws-Vlaamse Hoek op een gedeelde 3de plaats in de DERDE DIVISIE in Nederland.
Slechts 4 punten achter leiders Noordwijk en Quick Boys.

Ongeloof soms bij de gemiddeld 1000 betalenden dat iemand als Jordi de Jonghe (26) nog nooit is benaderd door een Belgische profclub, terwijl hij in Nederland in 2018 (voor de 3° keer) uitgeroepen gaat worden als 'Beste Amateurdoelman'.

Dit seizoen staan slechts 3 Belgen in de basis (tegenover 9 vorig seizoen) : Jordi De Jonghe,Zinho Chergui (beiden ex-KSK Beveren) en de creatieve aanvallende middenvelder Rik Impens.
Ook rechtsback Fabian Wilson bracht zijn jeugdopleiding door op de Freethiel én is Zeeuws voetballer van het jaar 2018. Sidy Ceesay moet zich voorlopig tevreden stellen met een plaats op de bank, of bij het tweede. De wintermercato kan sommige bankzitters wel eens dichter bij hun heimat brengen.

Hoek verloor in het kalenderjaar 2018 amper 2x, uit bij Lisse en DWS'33 Ermelo.

Je kan er moeilijk van winnen, Jordi, die begin 2019 zijn 200ste competitiewedstrijd voor HSV Hoek zal spelen, komt in elk verslag wel naar boven als iemand die de ploeg in de wedstrijd houdt.
Ter vergelijking : geen enkele doelman haalde ooit zelfs maar de 100.

Een nieuwe promotie zou misschien geen goed cadeau zijn voor de club, gezien de werken die nog gedaan moeten worden aan het Sportpark. Dat kan dan niet in nieuwe spelers gestoken worden.
Desalniettemin kunnen we dit seizoen toch maar mooi genieten van een succesvolle campagne,waar het behoud als belangrijkste doelstelling goldt.

Hieronder een impressie van afgelopen zaterdag en de vorige thuispartij tegen Sneek (375 km van Hoek).

https://www.omroepzeeland.nl/nieuws/109704/Hoek-behoudt-ongeslagen-thuisstatus-na-zege-op-ODIN-59


https://www.omroepzeeland.nl/nieuws/109458/Doesburg-goud-waard-voor-Hoek-dat-ONS-Sneek-verslaat